U 17 - FC Písek vs. FK Baník Most 1909 0:1 (0:1)

Ve druhém jarním kole České ligy dorostu U17 přivítali Písečtí na svém hřišti mužstvo Mostu. Domácí začali utkání aktivně a ve 3. min. vyslal stoper Václavík dlouhým pasem dopředu Humra a jeho centr se po zákroku gólmana otíral o břevno branky hostů. V 6. min. centroval domácí Sigmund nadýchaný míč před bránu, ale hosté nebezpečí odvrátili.

V 10. min. centroval ze strany Humr do vápna, na jeho míč naskakoval Říha, ale byl podražen obráncem hostů, rozhodčí však faul nepískal. V 15. min. zahrávali hosté roh a brankář Váverka centr vyrazil, následné zakončení mosteckého Wälzera z dálky šlo vysoko nad bránu domácích. V 18. min. zahrával domácí Němeček volný přímý kop do pokutového území hostů, akce ale skončila ofsajdovým postavením.

Ve 20. min. rozehráli hosté nebezpečnou akci po pravé straně, ale bez zakončení. Ve 22. min. zahrával písecký Dan rohový kop a jeho přetažený centr zakončoval hlavou Kulík mimo bránu. Ve 25. min. zakončil Stráský akci domácích střelou z úhlu do brankáře. Ve 26. min. zakončoval vyloženou šanci hostů Rusó, ale brankář Váverka zachránil na roh. Z něho však už nepokrytý Šedivý upravil hlavou na 0:1.

Ve 35. min. zakončoval akci domácích střelou z dálky Říha, brankář hostů však neměl problém. Ve 38. min. zahrávali hosté volný přímý kop do vápna, ale jejich zakončení hlavou bylo nepřesné. Po změně stran začali hosté pěknou akcí Duonga a Drobného z levé strany, ale centr zůstal nezakončen.

V 53. min. zahrával hostující Šedivý volný přímý kop přímo na bránu a Váverka bravurně vyrážel na roh. Následovaly 3 rohy hostů za sebou, z nichž však kromě situace zavánějící penaltou nic nevytěžili. V 62. min. domácí Votava po důsledném presingu získal míč a jeho centr hosté se štěstím odvrátili. Následnou akci zakončoval Votava v dobrém postavení jen střelou nad bránu hostů. Podobně zakončoval v 65. min. domácí Blažek.

V 68. min. střelu hostujícího Šedivého brankář Váverka jen se štěstím vyrazil. V 77. min. zahrával hostující Duong volný přímý kop jen do náruče brankáře. V 80. min. zahrával volný přímý kop domácí Sigmund centrem do vápna, kde však nikdo nezakončil. Domácí se nezmohli ani na jakýkoli závěrečný tlak a zaslouženě tak prohráli 0:1.

Branka: 27. Šedivý.

ŽK: Žurek, Váverka - Duong, Vaněk.

Rozhodčí: Pečenka - Matyš, Kaštánek.

FC Písek: Váverka - Václavík, Němeček, Řežábek, Kulík - Humr (63. Žurek), Říha, Sigmund, Dan (50. Votava) - Stráský (41. Fürbach). Trenéři Jaroslav Ptáček, František Bican. Vedoucí mužstva Zdeněk Hrala.

Baník Most: Hodina - Tesař, Wälzer, Rusó, Šedivý - Drobný, Rubeš, Gabčo (67. Soukup), Duong - Vaněk, Jungmann. Trenéři Robert Vágner, Zbyšek Klimpl. Vedoucí mužstva Jan Houška.