Do Sokolova s cílem odčinit pohárový debakl

Odčinit hrůzostrašný první poločas z Přepeří na Turnovsku mají za úkol písečtí fotbalisté v nadcházejícím kole Fortuna ČFL. Opět se vydají na dalekou cestu, soupeřem jim bude v sobotním dopoledni poslední Sokolov.

Trenér Nousek udělal v Přepeřích pět změn v základní sestavě oproti zápasu s Benešovem. Mezi tyčemi nastoupil Lalák, v obraně dostali šanci Mařík s Kotrbou, od začátku naskočili debutanti Schramhauser z Táborska s příbramským Belejem.

Písecké čekalo v úterním poháru kruté vystřízlivění. „Dali jsme příležitost ostatním členům týmu, ale možná se projevila určitá nesehranost a také přílišná euforie z pátečního zápasu,“ přemítal o první půli a pětigólovém nášupu písecký kouč, jehož svěřenci se po přestávce výrazně zlepšili, avšak kýženého čestného úspěchu se nedočkali a loučili se s pohárem vysokou porážkou 0:6. „Letošní pohár jsme si výsledkem i cestováním doslova vyžrali,“ podotkl k dalekým výpravám na západ a sever Čech v domácím poháru.

V Přepeřích se zranili Voráček s Hrachovcem a nad jejich startem na západě Čech visí otazník. K dispozici by měli býti hráči, kteří kvůli různým zdravotním problémům zůstali doma. „Snad budou příště všichni v pořádku a budeme kompletní,“ doufá Nousek před další náročnou cestou autobusem.

Sokolov zatím ze tří kol nezískal jako jediný v soutěži ani bod a stále čeká na první body v ČFL. V nedohraném podzimu ročníku 2020/21, z něhož nikdo nesestupoval, byl beznadějně poslední s nulou na kontě. Za šest zápasů měl skóre 1:23.

Druhou nejvyšší soutěž, kterou v roce 2006 odkoupili baníkovci od Pardubic, hráli dlouhých 14 let. Po tragickém úmrtí uhlobarona Františka Štěpánka v březnu 2020 skončila podpora Sokolovské uhelné a klub s předstihem avizoval z důvodu nedostatku financí přechod do amatérské třetí ligy.

„Věřím tomu, že zítra vstoupíme do utkání daleko lépe, předvedeme stoprocentní výkon a zápas v Sokolově zvládneme,“ přál si trenér Milan Nousek.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle