Písek třígólové manko s Českou Lípou nedohnal

Postavení v tabulce dávalo jasně najevo, jak moc bude pro oba týmy ze spodní části tabulky důležité v sobotním utkání uspět. Českolipští fotbalisté se v předchozích zápasech jarní části České fotbalové ligy nepotýkali s oslnivou formou a neuspokojivé výsledky vedly ke změně na trenérském postu. Před utkáním byl od mužstva odvolán kouč František Šturma a zbývající zápasy ČFL odehrají hráči Arsenalu pod dohledem asistenta Petra Silného.

Hosté vstoupili do utkání s velkým nasazením a první branku mohla přinést hned 2. minuta zápasu. Nepokrytý Procházka hlavičkoval nastřelený míč a po nenápadné akci se balon otřel o spojnici písecké branky. Herní převahu se Českolipským podařilo zužitkovat po čtvrt hodině hry. Jan Knobloch vystřelil z nulového úhlu a přízemní míč zamířil ku překvapení všech včetně brankáře Satrapy ke vzdálenější tyči – 0:1.

Domácí se snažili na úvodní trefu rychle odpovědět, Klavíkova střela zdálky ale českolipského brankáře neohrozila. Povedená rána totiž zamířila těsně nad. Po půl hodině hry se začaly na trávník snášet první kapky deště a zhoršené podmínky lépe zdolávali hostující hráči. Velmi blízko byl ve 32. minutě Knoblocha, druhou trefu ale nepřidal. Lehká střela se zastavila o horní tyč.

Brankový náskok se Českolipským podařilo navýšit až na začátku druhé dějství. V 53. minutě hráči Arsenalu vybojovali rohový kop, po kterém se ve vápně nejlépe zorientoval Jiří Procházka, a po přesné trefě pod horní tyčku se hosté podruhé zaradovali. A s Píseckými bylo ještě hůře. O pouhé dvě minuty totiž přidal třetí branku po samostatné akci nikým nekontrolovaný Petr Bohata a zdálo se, že je rozhodnuto.

Písek ale zbraně nesložil. O chvíli později Šlehóferův pokus vytěsnil Bojčuk na horní tyčku. Úspěch nakonec slavila až další akce domácích. Krejčího centr usměrnil k bližší tyči Jan Zušťák a upravil na 1:3. Šance domácích se podstatně navýšily v 76. minutě, kdy Hřebeček našel před českolipskou brankou osamoceného Karla Krejčího, jehož rána zblízka vrátila Písecké do hry – 2:3.

V závěru střetnutí domácí dobývali hostující branku a domáhali se vyrovnání. V největší šanci se ocitl v poslední minutě základní hrací doby Zušťák, který se ve vápně po kontaktu s protihráčem ocitl na trávníku, nařízené penalty se ale domácí nedočkali.

Ze stavu 0:3 Písek udělal pořádné drama, ani závěrečný tlak ale k vyrovnání nevedl a Arsenal se stal prvním celkem, který si na jaře z jihu Čech odvezl tříbodový zisk.

FC Písek – Arsenal Česká Lípa 2:3 (0:1)
Branky: 74. Zušťák, 76. Krejčí - 16. Knobloch, 53. Procházka, 55. Bohata.
Rozhodčí: Hrabovský - Mokrusch, Košan.
Žluté karty: 1:2 (80. Zušťák - 40. Bohata, 59. Procházka).
Divaků: 230.

Písek: Satrapa – Baubín, Pivoňka (69. Krejčí), Kohút, Šlehófer - Štrajt (57. Hřebeček), Malý, Jakobovský, Pavlík - Klavík, Zušťák. Trenér Zbyněk Busta.

Česká Lípa: Bojčuk - Janek, Jamrich, Patka, Broschinský - Bohata, Beran - Knobloch, Kučera (87. Šmidrkal) , Barciaga (69. Jordák) - Procházka (77. Kmoníček). Trenér Petr Silný.

Foto Jan Škrle
Petr Košatka