Devatenáctka skončila na turnaji v Milevsku třetí

Dorost FC Písek U19 se v sobotu představil na XXV. ročníku Poháru FC ZVVZ Milevsko a IX. ročníku Memoriálu Jardy Dědourka.

Turnaje se zúčastnilo kvarteto družstev. A-tým pořádajícího FC ZVVZ, Spartak Příbram (I. A třída Středočeského kraje), FC MAS Táborsko U19 a písecká devatenáctka pod vedením nového trenéra Petra Bílého, který v minulé sezoně působil u kategorie U17.

Hrálo se 2 x 30 minut a Písečtí v první duelu podlehli domácímu Milevsku 0:2, které šlo do vedení z penalty. Ve druhém střetnutí přišel příbramský Spartak o finále až v penaltovém rozstřelu s dorostenci Táborska.

V utkání o třetí místo si Středočeši vytvořili za čtvrt hodiny dvougólový náskok, ale Písek dokázal do přestávky snížit a ve 49. minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání, o které se postaral svým druhým gólem Tom Bílý. V penaltách Příbram opět selhala a třetí příčka připadla píseckým dorostencům.

Výsledky turnaje:

Milevsko – Písek U19 2:0
Táborsko U19 – Spartak Příbram 1:1, penalty pro Táborsko
O 3. místo: Spartak Příbram – Písek U19 2:2, penalty pro Písek
Finále: Milevsko – Táborsko U19 4:1

Konečné pořadí: 1. FC ZVVZ Milevsko, 2. FC MAS Táborsko U19, 3. FC Písek U19, 4. SK Spartak Příbram.

Sestava Písku U19: Pokorný (31. Lalák) - Červený, Masopust, Kulík, Kotrba - Hadáček, Velek, Kortan, Pícha, Stejskal – Bílý, Lavička. Střídali Hřebejk, Děd, Smola, Tipanic, Řezáč.

Text: FC Písek, foto Markéta Bibrová Velková