U 19 - FC Písek vs. FK Motorlet Praha 2:4 (1:0)

Sestava: Vlk- Novotný M., Markvart, Šejvar, Staněk- Motyka(78. Novotný P.), Rakovan, Hlavín, Urych, Zeman- Hadáček( 63. Řehoř)

Branky: Hlavín, Markvart

Rozhodčí: Rejžek, Kaštánek, Novotný J.

Písečtí po poločase vedli, soupeř ale v druhé půli průběh utkání úplně otočil.

V sobotu 20. dubna přivítala na svém hřišti písecká U19 celek z hlavního města, Motorlet Praha. Vstupní podmínky pro fotbal nebyla zrovna dvakrát ideální, pršelo a trávník byl poměrně dost podmáčený. I tak zazněl v 10:15 úvodní hvizd zápasu.
Motorlet, který se nacházel na 3. příčce tabulky, začal zápas poměrně opatrně. Míč měli na svých kopačkách častěji domácí borci, jejich hru ale kazila spousta nepřesností. Zato když se když se k míči dostali hráči z Prahy, hra hned dostala jiný rozměr. Dalo by se říct, že v první půli byly jejich akce spíše ojedinělé, ale každá představovala nebezpečí pro domácí obranu. První akce píseckých, která by stála za zmínku, přišla ve 25. minutě, kdy Hlavín pěkně přistrčil míč Rakovanovi, jeho střela šla však vysoko nad. O deset minut později o sobě dali vědět hosté a hned mohlo být zle, po dobře zahraném rohovém kopu proletěla hlavička jednoho z útočících hráčů těsně vedle tyče. První změnu skóre přineslo až nastavení, kdy po velmi pohledné kombinaci poslal míč za záda hostujícího brankáře nikým nehlídaný Hlavín – 1:0!
Druhá půle bohužel ukázala naplno kvality pražského celku. V 55. minutě po sérii nešťastných odrazů skončil balon za zády Vlka a v tu ránu bylo srovnáno – 1:1. Hráčům od Otavy se bohužel nedařilo, ojedinělá byla Rakovanova střela, která prosvištěla kolem tyče hostující svatyně. V 70. minutě mohlo být s píseckými mladíky zle nedobře, zblokovaná střela naštěstí skončila mimo tři tyče. O pět minut později však už domácí obrana kapitulovala. Po tzv. „zkráceném rohovém“ kopu zůstal na malém vápně trestuhodně osamocen hráč Motorletu a hlavičkou poslal míč na vzdálenější tyč – 1:2. O minutu později bylo s domácími ještě hůř, po nedůslednosti ve vlastním vápně se míče zmocnil hosující útočník a propálil vše, co mu stálo v cestě. A aby toho nebylo málo, o další minutu později přidali hráči Motorletu čtvrtý hřebíček do písecké rakve, na přízemní centr si do vápna naběhli dva nikým nehlídaní hráči a jeden z nich uklidil míč za Vlkova záda – 1:4. O korekci výsledku se postaral písecký Markvart ve spolupráci s laxním odkopem hostujícího gólmana, jenž nasměroval míč přímo do píseckého forvarda, od kterého se míč odrazil do brány – 2:4. Písečtí bohužel propadli v důslednosti a Motorlet si odváží všechny tři body.

Trenér Vlastimil Klusoň:
Jak hodnotíte dnešní zápas?

Spokojeni dnes nejsme. Bylo vidět, že proti nám nastoupil vyspělý soupeř. Po prvním poločase jsme si asi mysleli, že se utkání vyhraje samo. Rozhodla čtyřminutovka, kdy jsme udělali několik chyb, které soupeř bez váhání potrestal.

Co dnes podle vás rozhodlo?

Asi to byly standardní situace, kdy jsme špatně pokryli hráče. Navíc mi od kluků chybí větší zapálení, nemluvě o tom, že náš kádr momentálně není moc široký.

Na čem zapracujete do dalších bojů?

Budeme všeobecně dále pracovat a doufat, že se někteří hráči dají zdravotně do pořádku. Samozřejmě kluky také musíme zvednout my, trenéři, abychom opět táhli za jeden provaz. Myslím, že všichni naši nadcházející soupeři by měli být hratelní. I dnes se s Motorletem dala hrát otevřená partie, dokud jsme nedostali ty tři slepené góly. To se bohužel občas stane. Další věc je bohužel ta, že v dorosteneckém fotbalu ještě hodně funguje psychika tak, že po obdržených gólech kluci sklopí hlavy a zápas už se poté těžko otáčí.