Výběr U14 Jihočeského kraje postoupil do finálové skupiny republikových výběrů

Za poslední rok jihočeská fotbalová mládež sbírá samé úspěchy! K vítězství v Kouba Cupu (turnaj výběrů ČR U15), k třetímu místu na mezinárodním turnaji v ruském Jekatěrinburgu zaznamenali další velký úspěch. Po zasloužené výhře s libereckým krajským výběrem v minulém kole mezikrajské soutěže měl jihočeský výběr kategorie U14 volný los. Netrpělivé očekávání na výsledek posledního kola této soutěže mezi Ústeckým a Středočeským krajským fotbalovým svazem.

Shodou okolností na společném přípravném soustředění a mezinárodním utkání s AKA Linz v rakouském Linzi. Žádné překvapení se nekonalo, Středočeský krajský fotbalový svaz potvrdil podle papírových předpokladů roli favorita a zároveň zasloužený postup Jihočechů do finálové skupiny Čech a Moravy, konané 4. a 5. června ve Svitavách.

Po druhé v historii soutěže krajských výběrů postoupil výběr Jihočeského kraje do finálových bojů o přeborníka krajských výběrů kategorie U14. „Pamatuji si, že se minulé finále hrálo za velkého vedra na umělé trávě v areálu AC Sparta Praha na Strahově. Proto věřím, že tentokrát ve Svitavách nás čeká přírodní tráva a snad i počasí bude fotbalu trochu příznivější. Vzhledem k postavení jihočeských klubů v tabulce ligy starších žáků U14 považuji tento postup do finálových bojů za vynikající úspěch.“ hodnotil danou situaci trenér jihočeského výběru U14 Mgr. Ivan Novák, trenér klubu SK Dynamo České Budějovice.

„Je to pro nás po loňském vítězství v Kouba Cupu další obrovský úspěch jihočeského fotbalu. Měl jsem možnost dva roky s těmito hráči pracovat v rámci mezikrajské soutěže. Naneštěstí nám loni postup těsně utekl mezi prsty. Proto jsem doufal, že by to letos mohlo vyjít.“ Okomentoval ve zkratce z dalších úspěchů jihočeské mládeže asistent trenéra Mgr. Josef Šácha, který zároveň působí jako šéftrenér mládeže klubu FC Písek.

Mužstvo se tvořilo postupně dva roky a výběrem prošlo cca 32 hráčů. „Osobně považuji postup ze skupiny, ve kterém se vždy tradičně nacházejí velmi silné výběry Pražského, Středočeského a Ústeckého kraje za velký úspěch naší práce. Jsem velmi rád, že se úročí velmi tvrdá práce trenérů Ivana Nováka a Josefa Šáchy, kteří dlouhodobě u výběrů pracují. A také trenérů ostatních kategorií výběrů Krajského fotbalového svazu pro jižní Čechy a trenérů mládeže v našem Jihočeském kraji.“ nezapomněl profesionální trenér mládeže pro Jihočeský kraj Mgr. Tomáš Maruška na své spolupracovníky.

V krajském výběru nechyběli ani hráči, kteří oblékají žlutomodré barvy FC Písek. V tomto ročníku byli součástí týmu i tito talentovaní mladíci: Jakub Štiak, Matouš Burian, Milan Staněk, Martin Říha, Jan Sigmund, Daniel Petřík, Jakub Hrala a Filip Blažek. O talentu Píseckých nemůže být pochyb. Nejproduktivnějším z našich mladých nadějí byl Danel Petřík, který se v pěti kolech prosadil hned šestkát. I ostatní hráči svými výkony přesvědčili, že se v mužstvu nenacházejí jen "do počtu".