Shrnutí výkonů Tomáše Musila

V uplynulém týdnu v mladých týmech FC Písek předvedl patrně nejlepší výkony Tomáš Musil, hrající za U15. Dvakrát prosadil proti Příbrami a k tomu přidal jednu branku v mládežnickém turnaji Kouba Cupu 2013.

Kouba Cup je tradiční mládežnický turnaj ve věku do patnácti let (U15), který pod záštitou Fotbalové asociace České republiky probíhá již dvacátým rokem. V pořadatelství se střídají jednotlivé kraje České republiky. Letošní turnaj organizoval Moravskoslezský krajský fotbalový svaz. Turnaj proběhnul ve dnech 13. – 16.5 2013 a své zastoupení v něm měl každý český kraj. Zúčastnil se také západoslovenský výběr, takže účastníků bylo letos patnáct.


V jihočeském výběru měl i FC Písek své zastoupení, jmenovitě útočníka Tomáše Musila, který se rozhodně neztratil a navíc zaznamenal jeden přesný zásah. Musil se prosadil proti Olomouckým a pomohl tak svému týmu k výhře 3:0. „Akci rozjel spoluhráč, který předvedl pěkný tah na bránu a já jsem dorazil balón do brány. Kolega měl na gólu velký podíl, nicméně jako střelec jsem byl označen já.“ Jihočeši nakonec na nejvyšší pozice neútočili a turnaj ukončili skupinou o 10. – 12. místo, hrané na hřišti SK Ostrava Lhotka, kde jihočeský výběr vybojoval konečnou desátou příčku.


19. 5. pak Tomáše Musila čekal zápas v rámci České ligy žáků U15, v rámci 24. kola na umělém trávníku. Příbramští fotbalisté jsou v tabulce této kategorie umístěni těsně nad našimi, i proto se očekával bojovný duel, s velkým nasazením na obou stranách.


Písečtí začali lépe a už v páté minutě se náš tým dostal do vedení zásluhou Tomáše Musila. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a brzy jsme šli do vedení, po pěkném gólu. Dostal jsem pěknou přihrávku před vápno, tak jsem nic nevymýšlel, vystřelil a spadlo to tam… “ Za stavu 1:1 poslal Písecké do vedení svou druhou trefou Musil. „Michal Kůst mě našel krásnou přihrávkou, po které jsem vyslal prudkou střelu na bránu. Naštěstí příbramský brankář na míč nedosáhnul a pěkná rána zapadla do sítě.“ Domácím se podařilo nakonec srovnat stav na 2:2, tímto výsledkem také utkání nakonec skončilo.


Z utkání na příbramském umělém trávníku si tak písecká U15 odvezla bod za remízu. Nejlepší hráč utkání v dresu FC Písek Tomáš Musil pokorně ohodnotil svůj výkon: „Jsem rád, že jsem se dnes dvakrát prosadil a pomohl týmu alespoň k remíze. Jako kanonýr týmu se však necítím. V mužstvu se nachází produktivnější hráči, kteří podávají lepší výkony.“