V Písku se pro fotbal dělá maximum, chválí Michal Polodna po střeleckých manévrech s Doubravkou

Domácímu publiku se představil po kratší odmlce zaviněné nemocí. Divizní utkání s Doubravkou odehrál na postu krajního záložníka, ale díky ofenzivní taktice se z levé strany vytrvale zapojoval do útočných akcí po boku hrotových hráčů Martina Voráčka a Jana Zušťáka. Přesným zásahem již v 6. minutě zahájil Michal Polodna střelecké manévry, které z pohledu Jihočechů skončily velmi příjemným výsledkem 5:0.

Pětatřicetiletý odchovanec píseckého Spartaku vystřídal během kariéry pěknou řádku fotbalových štací. Působil ve Vodňanech, Strakonicích a Milíně, odkud se propracoval do prvoligové Příbrami. Nejvyšší soutěž okusil také v barvách Bohemians 1905 a Chmelu Blšany. Na podzim 2008 kopal u východních sousedů za FC Nitra a potom se přesunul do třetiligového Písku. Následně hostoval rok a půl v Marile Votice a půl roku v Sokole Čížová. Od letošního jara pomáhá svými zkušenostmi znovu píseckému týmu.
Duel pátého divizního kola s Doubravkou se proměnil v nečekaně pohodovou záležitost. Souhlasíte?
Pohoda na trávníku opravdu byla, hlavně ve druhé polovině utkání. Od soupeře jsme čekali víc, ale díky tomu, že jsme na něho vlítli a chytili jsme začátek, tak jsme ovládli první poločas a to nás nasměrovalo k vítězství. Šli jsme do boje s taktikou aktivně útočit, napadat protihráče na jejich straně, získávat míče a tlačit se do koncovky. Docela se to povedlo.
Západočeský protivník ani nebyl příliš nebezpečný, že?
Doubravka měla v sestavě pár šikovných kluků, ale kombinace se jim dařila většinou jen na jejich půlce. Moc často se nedostávali do zakončení, a když ano, tak všechno pokryla naše obrana.
Našly se nedostatky také ve hře píseckého mužstva, přestože výsledek byl jednoznačný?
V závěru prvního poločasu jsme na chvilku polevili a hned to bylo znát. Pustili jsme soupeře před naši branku, bylo tam pár rohů i nějaké zakončení, ale naštěstí tento vývoj přerušila přestávka. Po změně stran jsme na ně zase vlítli a rozhodli jsme zápas v náš prospěch.
Rychlým gólem jste otevřel skóre již po šesti minutách hry.
Předcházel tomu vybojovaný míč a přenesení hry na pravou stranu, odkud jsem dostal pěknou přihrávku a levačkou jsem to poslal podél vybíhajícího brankáře.
Čtvrt hodiny před koncem hrací doby jste si řekl o střídání. Co se vám přihodilo?
Trošku mě tahal sval a nechtěl jsem, aby se to nějak pokazilo. Na vítězství se v tu chvíli nemohlo už nic změnit.
Jak vidíte současnou situaci v píseckém klubu?
Po sestupu do divize nastaly nějaké změny. Řada kluků se posunula z béčka do áčka. Všechno si to sedá a my musíme tvrdě pracovat. K myšlenkám na návrat do třetí ligy bych se teď příliš neupínal, i když cesta zpátky nemusí být nereálná. Důležitá bude naše pozice po odehrání podzimu, jestli se udržíme alespoň do třetího místa. Dál se uvidí.
Osobně jste spokojený v městě nad Otavou?
Bydlím v Praze, ale jsem rád, že mohu zase jezdit do Písku. Mám tady zázemí. Rodiče, kamarády. Pro fotbal se tady dělá maximum, přestože finanční možnosti asi nejsou takové jako byly. Zatím ale vítězíme a všechno klape.

Připravil: Ladislav Lhota/www.jihoceskyfotbal.cz