Muži B • Písecký Josef Šácha byl zařazen do sestavy kola krajského přeboru

Posedmé si za svůj výkon vysloužil nominaci do sestavy kola Jihočeského krajského přeboru třeboňský záložník a kapitán Milan Šafránek. V ledenickém azylu patřil při první jarní výhře Třeboně s Bavorovicemi k nejlepším hráčům. Gólově se prosadil osecký Jan Novák v Jankově, u Malše podal kvalitní výkon rudolfovský veterán Aleš Novák. V ideální jedenáctce tak nechybí dva čtyřicátníci.

Zbrusu novou tváří je v krajském přeboru brankář Milan Vančát, který přišel do Sedlice těsně před koncem přestupního termínu z Milína, aby zacelil mezeru po dlouhodobě zraněném Kozlíkovi. V Dačicích byl oporou a vysloužil si od domácích velkou pochvalu.

V sedlické obraně se dařilo Radimu Kunešovi, nepokořenou obranu Prachatic dirigoval zkušený Milan Brož, tu píseckou jeho bývalý spoluhráč z Čížové Josef Šácha.

V záložní řadě vyčníval zmiňovaný Milan Šafránek z Třeboně. Soběslavský Milan Mazouch patřil i přes porážku v Čimelicích mezi nejlepší hráče na hřišti. Herní pohodu potvrdil vstřeleným gólem. Miroslava Syrovátku přesunul trenér Rudolfova Jan Klimek do útoku a tento tah se mu osvědčil. Gól vstřelil nejen Syrovátka, ale i čtyřicetiletý kapitán Aleš Novák.

Jeho jmenovec Jan Novák z Oseka jako jediný v tomto kole zaznamenal dvě branky. V Jankově se mu to povedlo již v první půli a při přesilovce. V dražickém derby (1:1) vynikli domácí Jan Kromka, který byl u obou gólů, a nestárnoucí bojovník Michal Sokolt (40), jenž obstaral vyrovnání proměněnou penaltou za ruku Kromky a neustále zlobil dražickou obranu.

Ideální sestava 20. kola podle Jihočeského fotbalu:

Milan Vančát (Sedlice/1)

Radim Kuneš (Sedlice/1), Milan Brož (Prachatice/2), Josef Šácha (FC Písek B/2)

- Milan Mazouch (Soběslav/1), Milan Šafránek (Třeboň/7) -

- Miroslav Syrovátka (Rudolfov/2), Michal Sokolt (Veselí/2) -

Aleš Novák (Rudolfov/1), Jan Novák (Osek/1), Jan Kromka (Dražice/2).

www.jihoceskyfotbal.cz

Foto: František Bořánek/FC Písek