fotogalerie

"> Tomáš Řepka vzkazuje fotbalistům Písku: Nic není ztraceného, bojujte až do konce | FC Písek

Tomáš Řepka vzkazuje fotbalistům Písku: Nic není ztraceného, bojujte až do konce

Ve dnech 23. a 24. května se na prostranství před Kamenným mostem v Písku uskutečnil Písecký víkend módy. V rámci této dvoudenní charitativní akce diváci shlédli maraton módních přehlídek, při kterých se představily známé modelky v čele s Vlaďkou Řepkovou, Anetou Vignerovou, Gabrielou Dlouhou, Veronikou Chmelířovou a dalšími. V pátek se konala tolik očekávaná autogramiáda fotbalisty Tomáše Řepky, který podepisoval nejen svou knihu s příznačným názvem Neuhýbám!, ale také fotografie, kartičky, plakáty a samozřejmě i suvenýry, které si diváci přinesli z domova.

fotogalerie

V Písku se rovněž konala hudební vystoupení, na akci dorazilo několik známých zpěvaček, například Martina Pártlová či Heidi Janků se svým manželem Ivo Pavlíkem, a další. Ti všichni svým vystoupením podpořili Projekt Vlaďka dětem, který se stará o malé děti s onkologickým onemocněním. Mezi diváky byl také odchovanec píseckého tenisu a bývalý český daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý, který o den později odcestoval do Paříže na French Open. Výtěžek z dobrovolného vstupného, ze zakoupení náramků Vlaďky Řepkové a z dražby pěti fotografií s Vlaďkou Řepkovou byl věnován jmenovanému projektu.

Ještě před vlastní autogramiádou poskytl Tomáš Řepka (40 let) webu FC Písek exkluzivní rozhovor.

Tomáši, hrál jste někdy fotbal v Písku?

"V Písku jsem nikdy nehrál, ani pohárové či přátelské utkání. Prostě nikdy. Ale slyšel jsem, že zde máte krásný fotbalový areál."

Fotbalisté Písku jsou v divizní skupině A druzí za vedoucím Benešovem. Co byste jim popřál do závěrečných třech kol, které zbývají do konce sezony?

"Situaci, která v této soutěži nyní je, moc neznám, ale samozřejmě hráčům Písku přeji, aby se jim cíl, který si do sezony dali, splnil. Rovněž jim přeji, aby zvládli závěr soutěže bez velkých emocí a postup se jim vydařil. A kdyby se to náhodou nepovedlo, tak ať to nevzdávají a příští rok se o postup pokusí znovu. Jinak to prostě nejde."

Těšíte se na to, co vás nyní čeká v Písku?

"Těším se moc. Vážně. Čeká mě autogramiáda, na kterou snad dorazí hodně lidí. Věřím, že si pobyt v tomto městě hodně užiju."

Mohl byste krátce zhodnotit svoji profesionální kariéru v Česku, Itálii a v Anglii?

"Protože nemáme moc času, řeknu to takhle: Myslím si, že to byl hodně zajímavý život. Ničeho nelituji, užil jsem si to a řekl bych, že jsem z minima vytěžil maximum."

A vaše angažmá v českobudějovickém Dynamu?

"K tomu bych se nechtěl vyjadřovat."

Co říkáte tomu, že Sparta vyhrála Gambrinus ligu i Pohár České pošty?

"Je to super výsledek, který klukům moc přeji. Akorát mne mrzí, že už jsem u toho nebyl."

Fandíte českým hokejistům na mistrovství světa v Bělorusku?

"Šampionát sleduji, pravdou ale je, že čtvrtfinálové utkání našeho týmu s Američany jsem z časových důvodů neviděl. Sledoval jsem až večerní zápas Švédů s domácími Bělorusy. Doufám, že kluci domů přivezou nějakou medaili."

Ač se to nezdá, rád prý chodíte rybařit. Je to pravda?

"Je. Ale už asi na ryby nebudu chodit. Momentálně totiž nevím, čím bych chytal." (Tomáš Řepka dluží své bývalé manželce peníze na výživném, takže exekutoři z domu jeho současné manželky odnesli hodně věcí - pozn. autora).

Hráčská kariéra fotbalisty Tomáše Řepky:

TJ Brumov: 1979 - 1989.

FC Zlín: 1989 - 1991.

Baník Ostrava: 1991 - 1995.

AC Sparta Praha: 1995 - 1998 a 2006 - 2011.

AC Fiorentina (Itálie): 1998 - 2001.

West Ham United FC (Anglie): 2001 - 2006.

SK Dynamo České Budějovice: 2011 - 2012.

Reprezentace:

Československo: 1993 - 1 zápas.

Česko: 1994 - 2001, 45 zápasů - 1 gól.


Text a foto: František Bořánek/FC Písek