Muži A - Přijeli jsme do Písku vyhrát, tvrdil Jan Šimák

Sobotní utkání České fotbalové ligy, ve kterém FC Písek porazil na svém hřišti v tabulce první tým Bohemians Praha 2:1, nabídl divákům hru velmi dobré úrovně, takže, kdo na tento atraktivní duel přišel, nelitoval. Lídr soutěže utrpěl u Otavy druhou jarní porážku, což mu ale rozhodně neuškodilo, protože v čele soutěže má dostatečný bodový náskok na své pronásledovatele a postup do druhé ligy si určitě nenechá nikým vzít.

Ještě před zápasem poskytl webu FC Písek exkluzivní rozhovor Jan Šimák (nar. 13. října 1978 v Táboře), největší hráčská osobnost týmu Bohemians. Vždyť Jan Šimák má zkušenosti z německé Bundesligy, kde působil v Hannoveru, Leverkusenu, VfB Stuttgart a dalších klubech.

Řekněte, co vy osobně očekáváte od zápasu na hřišti o záchranu bojujícího Písku?

"Všichni dobře víme, že Písek je na jaře hodně silný, neboť se přes zimu velice kvalitně posílil. A nyní má za sebou sérii velmi dobrých výsledků. Uvědomujeme si, že to nebude snadný soupeř, čemuž neodpovídá jeho postavení v tabulce a dosavadní bodový zisk. Jak říkám, víme o síle domácího týmu a rozhodně to nebude jednoznačné utkání, spíše naopak. Sice jsme přijeli do Písku jako lídr třetí ligy, na druhého v tabulce máme náskok téměř dvaceti bodů, ale to nic neznamená. Bude to velký boj."

Připravovali jste se na nadcházející utkání s Pískem nějak speciálně nebo příprava týmu byla obvyklá?

"Nic speciálního nebylo, příprava na utkání byla stejná jako na každý jiný."

Povězte, jak se cítíte v týmu Bohemians?

"Nemohu říct nic jiného než to, že jsem v mužstvu velice spokojený. Soutěž vedeme s dostatečným bodovým náskokem a už to vypadá, že nám postup neuteče. Tím splníme hlavní cíl, se kterým jsme vstupovali do sezóny. Jakmile se vyhrává, jde všechno líp. V týmu je obrovská pohoda, herně i výsledkově se nám daří, takže nejen za sebe mohu potvrdit - velká spokojenost."

Lze říci, že už dneska se tým Bohemians Praha s předstihem tak trochu připravuje na příští ročník druhé ligy?

"To samozřejmě ještě ne, to bychom předbíhali. Ještě je před námi asi osm kol do konce letošního ročníku třetí ligy, takže nás stále čeká hodně práce. Nejprve musíme řádně dohrát tuto sezónu a teprve potom se začneme připravovat na vyšší soutěž. Jak říkám, stále ještě dohráváme tuto sezónu a pořád jsme ve třetí lize."

Jaká byla nálada v týmu po úvodní jarní porážce s Loko Vltavín?

"Nenastala žádná panika, ale výsledek to nebyl ideální, protože jsme si přáli, abychom prodloužili úspěšnou sérii z podzimu na patnáct zápasů bez prohry. To se bohužel nestalo, ale pro nás byl pak důležitý moment v tom, že jsme dokázali vyhrát dalších šest utkání za sebou, že jsme se zvedli a tým se stále veze na vítězné vlně. Vstup do jarní části soutěže nebyl z naší strany ideální, ale dobře jsme zvládli následující zápasy a s tím jsme maximálně spokojeni."

S jakým výsledkem budete spokojený po utkání v Písku?

"Já budu spokojený s jakýmkoli výsledkem, který nám zajistí tři body. Určitě jsme nepřijeli do Písku prohrát, ale zahrát si dobrý fotbal a zvítězit."

Jste bývalým hráčem Táborska. Sledujete i nadále výsledky tohoto týmu ve druhé nejvyšší soutěži?

"Samozřejmě, že sleduji, ale stejně tak i Písek, který máme v naší soutěži. Z píseckého týmu znám hodně hráčů, například Kaláška, Dolejše, Nohavu, Slepičku, Voráčka a další. Já pocházím z Tábora, takže výsledky týmu FC MAS Táborsko určitě sleduji. Nic mně neunikne." (smích)


Text a foto: František Bořánek/FC Písek