Jen více takových zápasů, přáli si hráči v Písku

PŘIDÁNA FOTOGALERIE V rámci druhého ročníku Píseckého víkendu módy bylo v sobotu dopoledne na hlavním hřišti Městského sportovního areálu v Písku sehráno přátelské fotbalové utkání Celebrity team - Zušťák team. Populární písecký fotbalista Jan Zušťák tak dodatečně se svými bývalými i současnými spoluhráči oslavil své letošní čtyřicáté narozeniny. Jeho celek to měl hodně těžké, protože v Celebrity teamu se představilo hned devět bývalých reprezentantů. Záštitu nad utkáním převzal místostarosta Písku JUDr. Josef Knot, který společně se zpěvačkou Martinou Pártlovou provedl slavnostní výkop.

fotogalerie

Utkání se hrálo na 2 x 40 minut. Spousta známých sportovců byla tvářemi vydařeného fotbalového utkání, které se uskutečnilo v rámci Píseckého víkendu módy 2015, jehož partnerem je nadace Taťány Kuchařové, Miss World 2006. Tato charitativní organizace se zaměřuje na péči o seniory. Zápasu přihlíželi i známí hokejisté - Aleš Kotalík, Tomáš Nouza a další. Část utkání moderoval reportér sportovní redakce ČT Vlastimil Vlášek, aby později oblékl dres Celebrity teamu a zapojil se rovněž do hry.

„Móda a sport k sobě neodmyslitelně patří, proto jsme se rozhodli tato odvětví propojit i při naší největší a produkčně nejnáročnější akci. Věříme, že krásné město Písek ožije ve dnech 31. 7. a 1. 8. nejen módou, designem, ale i sportem a zábavou,“ řekla Veronika Poláková, majitelka pořádající modelingové agentury Verona. A nutno říci, že její slova se naplnila.

V utkání začaly padat góly velice brzy. Již ve 4. min. po rohovém kopu dal Michal Horňák vedoucí branku Celebrity teamu. Jenomže už za tři minuty srovnal Michal Polodna na 1:1. Ve 14. min. skóroval Jakub Klimpl a bylo to 1:2. V 18. min. napřáhl Pešír a brankář Mára vytáhl jeho střelu na roh. Ve 21. min. prokázal svoje střelecké kvality dnes již bývalý kanonýr české reprezentace Jan Koller, který nadvakrát srovnal na 2:2.

Ve 26. min. pálil Koller těsně vedle Márovy branky. Ve 29. min. se prosadil kapitán svého týmu Jan Zušťák - 2:3. A když ve 37. min. skóroval Rudolf Otepka, skončil úvodní poločas vedením Zušťák teamu 4:2.

O přestávce si malí fotbalisté FC Písek vyzkoušeli penalty, když v brance stál proti nim bývalý reprezentační gólman Daniel Zítka. Děti neodolaly návštěvě skákacího hradu a zúčastnily se i různých dovednostních soutěží. Příznivci fotbalu využili přestávku k získání podpisů známých hráčů a samozřejmě nechybělo tradiční fotografování, nejvíce vytížený byl v tomto směru Jan Koller. To Vladimír Šmicer se jen usmíval a prohodil: "Musím šetřit síly, odpoledne ještě hraji další zápas v Železné Rudě, tak abych tam byl něco platný."

Druhá polovina zápasu zase patřila Celebrity teamu, který začal velkým tlakem. Hned ve 42. min. střílel Peroutka těsně vedle soupeřovy branky. Ve 45. min. střelu Fukala a dorážku Horňáka kryl výborný brankář Mára. V 57. min. po centru Ujfalušiho střílel Fukal jen do brankáře Máry. Už o minutu později ale snížil Tomáš Kučera na 3:4. A v 63. min. na parádní trestný kop Jaroslava Černého gólman Mára ani nereagoval - 4:4.

A začínalo se znovu. V 68. min. připravil Koller skvělou šanci Tomáš Kučerovi, který ji proměnil - 5:4. Vzápětí běžel Koller sám na Máru, ale dloubákem minul branku. V 72. min. po další akci Kollera zvýšil Dalimil Voříšek vedení svého týmu na dvoubrankový rozdíl - 6:4. Poté v 74. min. snížil David Pichlík na 6:5. Za dvě minuty se Otepka pokusil z dálky přelobovat brankáře Zítku, ale minul cíl, přesto si za tento chytrý pokus vysloužil od diváků hlasitý potlesk. V 78. min. našel Horňák přesným centrem Tomáše Kučeru a ten dal zblízka na 7:5. Ale to ještě nebylo všechno.

V 77. min. snížil Jakub Klimpl na 7:6, a když už se zdálo, že utkání skončí, jak bývá zvykem, remízou, v poslední minutě vstřelila Eliška Machová osmý gól vítězného Celebrity teamu - 8:6.

Hlasy kapitánů mužstev po utkání:

Jan Koller (Celebrity team):

"Utkání splnilo svůj účel a já osobně jsem velice rád za to, že jsem se mohl po delší době opět sejít se známými kluky a zahrát si fotbal. Škoda jen, že se nepřišlo podívat více diváků. Ale ti co na utkání zavítali, viděli hodně pěkných gólů. Bylo znát, že do zápasu zasáhlo hodně dobrých fotbalistů, takže úroveň hry byla i za velkého vedra vysoká. Nikdo se nezranil, což je důležité. Věřím, že se opět někdy na podobné utkání v Písku dostanu. Trávník je zde skvělý a atmosféra v hledišti je vždy výborná."

Jan Zušťák (Zušťák team):

"Já myslím, že dneska jsme se všichni dobře bavili skvělým fotbalem, na výsledku utkání až tak nezáleží. V Písku se sešly fotbalové legendy a sportovní osobnosti, které dokázaly, že ještě nic nezapomněly ze svého umění. Mnozí hráči dokázali, že i ve svém věku to s míčem stále ještě umí. Hrálo se hlavně pro radost a osobně bych si přál, aby takových zápasů se hrálo co nejvíce. V sezóně je kolem fotbalu hodně stresu, takže podobné zápasy nám přinesou potřebné uvolnění a radost ze hry. Diváků mohlo přijít o něco víc, ale i těm, co dorazili je třeba poděkovat za to, že pomohli k výborné atmosféře. Smekám klobouk, protože zápas byl velmi dobře zorganizovaný."

CELEBRITY TEAM - ZUŠŤÁK TEAM 8:6 (2:4)

Branky: 4. Horňák, 21. Koller, 58. Kučera, 63. Černý, 68. Kučera, 72. Voříšek, 78. Kučera, 80. Machová - 7. Polodna, 14. Klimpl, 29. Zušťák, 37. Otepka, 74. Pichlík, 77. Klimpl.

Bez karet.

Rozhodčí: Řezáč - Matyš, Toucha.

Diváků: 580.

Fauly: 3:4, rohy: 7:3, střely na branku: 13:12, mimo: 9:8.

Celebrity team: D. Zítka - M. Horňák, M. Fukal, T. Ujfaluši, J. Peroutka, L. Stracený, Jar. Černý, Vl. Šmicer, J. Koller, T. Kučera, Vl. Vlášek, D. Voříšek, T. Pešír, E. Machová.

Zušťák team: B. Mára - Mich. Polodna, R. Sňozík, M. Nousek, J. Zušťák, D. Pichlík, O. Prášil, P. Jendruščák, J. Rychlík, M. Zach, D. Všetečka, R. Otepka, J. Riegel, J. Klimpl.


Text a foto: František Bořánek/FC Písek