Turnaj starých gard v Písku vyhrál tým Semic

PŘIDÁNA FOTOGALERIE V sobotu 1. srpna se na travnatém hřišti v Písku uskutečnil v pořadí již 39. ročník fotbalového turnaje starých gard - hráčů nad 40 let. Jedná se o vzpomínkový turnaj Za staré pány (bývalý memoriál Jaroslava Jirana). V průběhu turnaje se vzpomínalo na bývalé hráče a činovníky SG Písek, například na Jaroslava Novotného, Jaroslava Kápla, Františka Trkovského, Pavla Hudce a Ladislava Macha. Pořadatelem tohoto tradičního klání byla SG Písek.

fotogalerie

Letošního ročníku se mělo zúčastnit pět mužstev: SG Písek, SG Semice, SG Protivín, SG Karlovy Vary a SG Řeporyje. Jenomže, jak už bývá poslední roky zvykem, nakonec dvě mužstva svoji účast odřekla pro malý počet hráčů. A tak v Písku hrály pouze tři celky - domácí SG Písek, SG Řeporyje a SG Semice. Hrálo se dvoukolově, na šířku velkého hřiště, v sestavě 6 + 1, systémem každý s každým na 1 x 25 minut.

Výsledky zápasů:

Semice - Písek 3:1 a 3:0, Semice - Řeporyje 2:0 a 1:1, Řeporyje - Písek 4:3 a 1:2.

Konečné pořadí:

1. SG Semice 9:2 9, 2. SG Řeporyje 6:8 4, 3. SG Písek 6:11 3 body.

Nejstarším hráčem turnaje byl Peter Leitman (Řeporyje, 69 let), nejlepším brankářem byl vyhodnocen Petr Sochůrek (Semice), nejlepším hráčem Josef Šťastný (Řeporyje), nejlepším střelcem se stal Milan Kubiš (Semice) s pěti góly.

Sestava SG Písek: M. Brodacký (vstřelil 2 góly), M. Šíma (2), Jar. Kostka (1), L. Gornický (1), L. Mach, V. Dlouhý, J. Vnuk, Zd. Šťatný, P. Zeman, M. Motzbäuchl, J. Novotný.

Všechna utkání spolehlivě odřídil rozhodčí Zdeněk Štěrba. Po skončení turnaje posedělo domácí mužstvo při dobrém pití a jídle na terase hotelu OtavArena, kde se dobře bavilo až do pozdních hodin.

Poděkování pořadatelů patří klubu FC Písek, všem sponzorům a partnerům, kteří pomohli zabezpečit tento vzpomínkový turnaj.


Text: Milan Motzbäuchl