Muži B - Písek chce potvrdit vysoké vítězství z Čimelic

O víkendu 26. - 27. září pokračuje krajský přebor mužů osmým kolem a béčko Písku se již v sobotu dopoledne představí na domácím trávníku, kde přivítá mužstvo Sokola Sedlice. Před týdnem se oběma celkům dařilo. Zatímco Písečtí jasně ovládli okresní derby v Čimelicích, kde zvítězili vysoko 5:1, tak fotbalisté Sedlice doma přehráli Dražice 3:1, když mezi úspěšné střelce se zapsali i písečtí hráči Stanislav Šteier a Martin Škulina.

Rezerva Písku je po uplynulém kole se dvanácti body na čtvrtém místě tabulky, Sedlice dosud získala osm bodů a je na desáté příčce.

K vydřenému okresnímu derby se krátkým zhodnocením vrátil trenér béčka Písku Dušan Benák:

"Po derby s Čimelicemi chci pochválit všechny naše hráče za přístup k zápasu, splnili téměř všechny moje pokyny. Dařilo se nám eliminovat klíčové hráče i nákopy soupeře do stran. Nejvíce nás trápil v první půli zápasu na levé straně Václav Hegenbart, ovšem postupem času a ubýváním jeho sil jsme se vyrovnali i s ním. Musím též přiznat, že čimeličtí fotbalisté byli lepší v poli, my zase v pokutových územích, což bylo rozhodující. Výsledek utkání je pro domácí celek trochu krutý. Splnilo se mé přání a zároveň i předpověď, že pokud dáme více než jednu branku, tak zvítězíme. Po domácí zbytečné ztrátě s Planou nad Lužnicí jsou toto velmi cenné tři body, kterých si musíme vážit. Pokusíme se je nyní potvrdit doma v utkání se Sedlicí."

Jenomže sobotní zápas se Sedlicí může mít docela jiný průběh než jaký měl duel v Čimelicích. Že se může stát cokoliv, se hráči Písku B přesvědčili v minulém domácím střetnutí s Planou nad Lužnicí, ve kterém byli jasným favoritem, ale pouze remizovali 1:1. Před dalším bojem trenér Dušan Benák říká:

"V sobotním zápase musíme být hodně obezřetní, protože Sedlice dokáže svými řešeními překvapit. Utkání může být zajímavé pro diváky, protože i Sedlice má ve svém středu technické a velmi zkušené hráče. Klíčová bude naše odvaha prosadit se do pokutového území soupeře, jako tomu bylo v Čimelicích. Naší snahou bude znovu vstřelit více než jednu branku, vyvarovat se zbytečných individuálních chyb a tím potvrdit kvalitu obrany bez obdržené branky. Cílem mužstva bude v nadcházejícím střetnutí potvrdit vysoké vítězství z Čimelic a připsat si další tři body."

Sobotní utkání osmého kola krajského přeboru FC Písek B - TJ Sokol Sedlice má výkop v 10.15 hodin a řídit ho bude trojice rozhodčích Šafránek - Tůma, Tupý.


Text a foto: František Bořánek/FC Písek