U 19 - Utkání proti poslednímu týmu nebyla žádná procházka

Již třetí utkání během necelého týdne sehrálo mužstvo Písku v České lize dorostu U19, když v sobotu v rámci devátého kola hostilo na svém hřišti v tabulce poslední Varnsdorf. Hosté měli před zápasem na svém kontě pouhé dva body, přesto chtěli po více než tři hodiny trvající cestě u Otavy tento svůj zisk navýšit. A dlouhá cesta jim rozhodně neuškodila, protože po celé utkání byli pohybliví, vytvořili si dobré šance, ale domácí již v první půli vstřelili gól a těsné vedení uhájili až do konce.

Po středeční porážce 0:2 v Hradci Králové si hráči Písku chtěli na svém hřišti proti outsiderovi spravit chuť, ale bylo to pro ně hodně těžké utkání. Již úvodní minuty zápasu naznačily, že soupeř nepřijel na jich Čech jenom bránit, jak se mu naskytla možnost, snažil se překonat píseckou obranu rychlými protiútoky a ohrožoval branku, kterou tentokrát střežil Jakub Jevčák.

Hrál se vyrovnaný zápas, jenomže ve 37. min. zatáhl domácí Váchal míč po straně, odcentroval jej do soupeřovy šestnáctky na Tomáše Musila, který si balon výborně zpracoval a dělovkou nedal brankáři Ticháčkovi šanci zasáhnout - 1:0.

Ani jednobrankový náskok domácího týmu hosty neotřásl, ti se ve druhé půli snažili vyrovnat a dovést zápas k penaltovému rozstřelu. Po nebezpečných brejcích se dvakrát dostali do velkých šancí, ze kterých mohli skórovat, ale gól nedali. Domácí se již k vážnějšímu ohrožení branky Varnsdorfu nedostali, prakticky hráli pouze k šestnáctce soupeře, kde jejich akce také končily.

"Řekl bych, že naše vítězství bylo hodně vydřené. Mysleli jsme si, že utkání pro nás bude o něco snazší, ale soupeř hrál dobře a v některých fázích zápasu byl hodně nebezpečný. Naší povinností bylo naplno bodovat, abychom tak potvrdili naše výhry s Chrudimí a Kolínem, což se nám nakonec podařilo a jsme za to velice rádi. Naše hra nebyla nijak oslnivá, bylo tam k vidění hodně nedostatků, ale já věřím, že v dalších zápasech už předvedeme lepší výkony," řekl po utkání Vlastimil Klusoň, asistent trenéra mužstva FC Písek.

FC PÍSEK - FK VARNSDORF 1:0 (1:0)

Branka: 34. Musil.

ŽK: Divoký - Lehoczki, Baláž.

Rozhodčí: Průcha - Třeštík, Toucha.

Diváků: 70.

FC Písek: Jevčák - Tichava, Hudák (59. Bečvář), Uhlík, Machovský - Divoký, Velek (85. Malický), Váchal (90. Růžička), Grobár (77. Kagui) - Musil (65. Valach), Stoklasa. Trenér Jan Buchtele.

FK Varnsdorf: Ticháček - Knitl, Vančura (46. Touš), Luňák, Mičica - Hůza, Lehoczki, Kramer, Calpaš (77. Tran Dang) - Baláž, Novák. Trenér Libor Macháček.


Text a foto: František Bořánek/FC Písek