Muži B - Dramatický závěr, béčko Písku porazilo Katovice

Písek: Pokusit se porazit druhý celek tabulky. Takový byl cíl rezervy Písku v sobotním utkání pětadvacátého kola Ondrášovka krajského přeboru. K Otavě přijel tým Katovic, který byl dlouhou dobu lídrem nejvyšší krajské soutěže. Hosté byli velice blízko k vítězství, jenomže v samém závěru střetnutí polevili v koncentraci a domácí útočník Pavel Keclík je dvěma góly za to potrestal. Tři body nakonec zůstaly v Písku.

Z kádru třetiligového A-týmu vyběhl na hřiště jediný fotbalista, a to Miroslav Grobár, jinak se musel trenér píseckého béčka Dušan Benák spolehnout jen na svoje hráče. A ti vstoupili do zápasu velice aktivně, měli častěji míč na svých kopačkách než jejich soupeř a již v 8. min. šli do vedení brankou Miroslava Grobára - 1:0. Jenomže ve 34. min. srovnal Michal Repa na 1:1 a začínalo se znovu. Do přestávky se už skóre nezměnilo.

Úvod druhé půle patřil hostům, hned ve 46. min. se prosadil David Zoubek a Katovice vedly 2:1. Stejně jako v úvodní polovině zápasu, i tentokrát oba týmy zahrávaly několik standardních situací, vytvořily si slibné příležitostí, ale góly z nich nepadly. Když už se zdálo, že si hosté odvezou domů vítězství, došlo k zásadnímu zvratu ve vývoji zápasu. V 87. min. srovnal vytáhlý domácí Luděk Zborník na 2:2 a v 90. min. vstřelil vítězný gól na 3:2 rovněž vytáhlý Pavel Keclík.

FC PÍSEK B - SK OTAVA KATOVICE 3:2 (1:1)

Branky:8. Grobár, 87. Zborník, 90. Keclík - 34. Repa, 46. Zoubek.

ŽK: Kočí, Keclík, Pichlík - Funda.

Rozhodčí: Vican - Reisner, Herzog.

Diváků: 120.

FC Písek: Přibyl - Šourek, P. Novotný, Listopad, Pichlík, Šourek (74. Malický) - Hájek (81. Fedorkiv), Kočí, Zborník, Grobár (59. M. Novotný) - Štětina (77. Říha), Keclík. Trenér Dušan Benák.

SK Otava Katovice: Švehla - Krejsa, Blatský, Černý, Hajdušek - Funda, Repa, Miklas (81. Kuncl), Náhlík - Cibulka, Zoubek (61. Rejšek). Trenér Roman Malý.

Text a foto: František Bořánek/FC Písek