Do VV OFS Písek bude kandidovat Petr Janda

Na blížící se lednovou volební valnou hromadou OFS Písek reagoval také třetiligový FC Písek. Uvědomuje si své postavení v rámci celého okresu a také se do něj aktivně zapojí.

Zástupci FC Písek se sešli s činovníky partnerských klubů z Milevska, Čimelic, Protivína, Semic a Hradiště, s nimiž úzce spolupracují, a výsledkem je společná nominace kandidátů do výkonného výboru Okresního fotbalového svazu.

Na pozici předsedy OFS Písek podpoří stávajícího předsedu Michala Řezáče. „I přesto, že působí ve funkci posledních 8 let, obecně panuje s jeho činností spokojenost, a to napříč fotbalovými kluby na Písecku. To je jeden z hlavních důvodů, proč nechceme za každou cenu bořit něco, co funguje. Zároveň požadujeme, aby předseda OFS Písek byl reprezentantem všech 32 klubů okresu a vždy hlasoval dle jejich většinového názoru,“ jmenuje hlavní důvody předseda FC Písek Leoš Gornický.

Do výkonného výboru navrhuje šestice spřátelených oddílů tyto kandidáty: Ing. Radek Slavíček – Protivín, Zbyněk Vácha – Božetice, Filip Breibisch – Semice, Josef Košatka – Kluky, Roman Šimek – fotbalová evoluce, Petr Janda – Písek. „Společně se chceme zasadit o vytvoření týmu lidí na OFS Písek, kteří by navazovali na započatou práci, byli aktivní a navíc by přinesli své myšlenky, potřeby ze svých klubů a realizovali je ve prospěch všech mužstev OFS Písek. A to ať už po sportovní, organizační nebo ekonomické stránce. Jedná se o časově náročnou práci a my jsme přesvědčeni, že námi navržení kandidáti splňují tato kritéria,“ věří Gornický.

Za FC Písek bude do výkonného výboru kandidovat mládežnický kouč Petr Janda. „Jako největší klub píseckého okresu je naší povinností se aktivně zasadit o výchovu mladých fotbalistů včetně náborů, výchovy, komunikace s kluby a jejich trenéry. Tyto schopnosti Petr Janda bezesporu má. V FC Písek je profesionálním trenérem mládeže, má pedagogické vzdělání a společně s Karlem Syrovátkou vedou klubovou akademii FC Písek při ZŠ T.G. Masaryka. U nás Petr působí druhou sezónu a po všech stránkách je pro nás posilou a panuje s ním spokojenost. V neposlední řadě se jedná o osobnost s bohatou fotbalovou kariérou a navíc není nijak „zatížený“ osobními vazbami. Jeho názory, ale především pracovitost a férovost jsou tím hlavním, kvůli čemu je naším kandidátem,“ říká Leoš Gornický na adresu kandidáta ze žlutomodrých řad.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle

23. 12. 2020
Redakce Redakce