U14: Jasná výhra na půdě SKP ČB 8:1

V derby na pravém břehu Vltavy stačili Budějovičtí vyrovnat, ale pak už na trávníku úřadoval žákovský tým Písku U14, který v obou poločasech nastřílel po čtyřech gólech. Útočný tandem Šátava s Bláhou dal dohromady pět branek.

Martin Souhrada, trenér FC Písek U14: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a po pěti minutách jsme vedli 1:0, když domácí obrana po aktivitě Davida Šátavy udělala chybu, ten předložil ideální přihrávku Bláhovi, který nedal brankáři šanci. Poté se naše mužstvo uspokojilo a přenechalo aktivitu soupeři. Vyústěním bylo vyrovnání po dalekonosné střele, za kterou se musela červenat naše obrana i brankář. Po varování jsme začali znovu plnit úkoly, které jsme si řekli před zápasem, a výsledkem bylo zasloužené poločasové vedení 4:1. Druhý poločas jsme začali po minutě pátým gólem a soupeř se prakticky odevzdal. Do konce utkání jsme přidali ještě tři góly a završili jsme povedené utkání. I přes jednoznačný výsledek bylo hlavně druhý poločas na náš vkus až moc nepřesností, které v následujícím týdnu odstraníme. Celkově jsme spokojení a kluky bych rád pochválil za přístup k utkání.“

SKP České Budějovice - FC Písek 1:8 (1:4)
Střelci FCP:
Šátava 3, Bláha 2, Kortan, Hynek, M. Pinter.
Sestava FCP: Šmidmajer - Šimeček, Schánělec, Pícha, Novák - Brůžek, Novotný, Kortan, Hynek - Šátava, Bláha. Střídali: M. Pinter, J. Pinter, Fouček, Lojík.

(fcp)