U17: Na dlouhou cestu přibalili plusový bod

První bodový zisk zvenku získala dorostenecká „sedmnáctka“ v dalekém Sokolově. Domácí dokázali v závěru vyrovnat, ale v penaltovém rozstřelu byli přesnější písečtí střelci. Jako poslední proměnil Jakub Kašpar, který byl zároveň autorem vedoucího gólu.

Juraj Kobetič, trenér FC Písek U17: „Odehráli jsme bojovné utkání, které stálo hodně sil. V úvodu zápasu jsme hráli dobře, dokázali jsme se dostat před branku soupeře a taky ji ohrožovat. Slibné příležitosti zmařil dobře chytající domácí gólman. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala. Domácí hráli jednoduše a využívali svoji rychlost a fyzickou vyspělost. Nám se už nepovedlo držet míč a určovat vývoj utkání. Brzo jsme se zbavovali míče, nebo jsme o něj přicházeli po osobních soubojích. Přesto jsme sahali po třech bodech, když jsme vedli do 80. minuty. Konec utkání se hrál nahoru dolů a domácí, myslím, že zaslouženě srovnali. Na penalty se zase dařilo více nám a tak dlouhá cesta domů byla příjemnější s dvěma body.“

FK Baník Sokolov - FC Písek 1:1 (0:0), pen. pro hosty
Góly FCP:
Kašpar.

Sestava FCP: Dvořáček – Pícha, Baďura, Kašpar, Hrdlička (65. Müller) – Dufek (46. Carda), Ředina, Souhrada (65. Kubeš), Kozák (46. Šuba), Tlapa – Novák.

(fcp)