U19: V penaltách kraloval brankář Lalák

V nerozhodný výsledek 1:1 vyústil v Sokolově také zápas staršího dorostu, který po hodině hry srovnal náskok domácího Baníku Jakubem Stejskalem. Při pokutových kopech se vytáhl brankář Lukáš Lalák, na něhož vyzráli domácí pouze jednou.

Petr Bílý, trenér FC Písek U19: „Kvůli velmi těžkému terénu jsme museli minimalizovat konstruktivní rozehru od obrany. Hrálo se z obou stran utkání, ve kterém se oba týmy snažily o rychlý přechod do útočné fáze. My jsme v prvním poločase udělali velkou chybu v postavení a pomalém přesunutí do těžiště hry a soupeř nás za to potrestal brankou vstřelenou těsně před odchodem do šatny. Kluky to nepoložilo, ba naopak. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a zaslouženě vyrovnali po kombinační akci, kterou jsme sehráli rychle, přesně a hlavě s překvapivým řešením. Brankových příležitostí jsme měli určitě více než soupeř, ale nepřesností ve finální fázi jsme již další branku nepřidali a připravili se o zisk tří bodů. Nutno dodat, že v některých fázích utkání nás soupeř dokázal svou fyzickou a výškovou převahou dostat pod tlak, ale nedokázal si vytvořit žádnou vyloženou brankovou příležitost. Kluky chválím za to, jak to zvládli ubránit a uskákat. A penalty? V těch už dominoval nad střelci Sokolova náš brankář a postaral se o zisk druhého bodu. Dvou bodů si ceníme a jsme rádi, že po tak náročné a dlouhé cestě jsme nepřijeli domů s prázdnou.“

FK Baník Sokolov - FC Písek 1:1 (1:0), penalty 1:3
Góly FCP:
Stejskal.

Sestava FCP: Lalák - Červený (50. Děd), Masopust (63. Pícha), Kotrba, Hejný - Kortan (85. Smola), Velek, Kynkor, Stejskal (63. Hadáček), Šťástka – Bílý.

(fcp)