U19: Devatenáctka zdolala Motorlet 4:0 a je stále čtvrtá

Duel dvou sousedů v tabulce České ligy dorostu vyzněl jasně pro píseckou devatenáctku. V oboustranně kvalitním střetnutí si poradila s Motorletem Praha 4:0, když se dvakrát trefili Tom Bílý a kapitán Václav Kulík, a v tabulce jí patří lichotivé čtvrté místo. V neděli zajíždí k utkání proti třetím Bohemians do Uhříněvsi.

Petr Bílý, trenér FC Písek U19: „Hrálo se nadprůměrné dorostenecké utkání a o to se postaraly oba týmy. Dokázali jsme eliminovat silné stránky soupeře, který byl hodně fotbalový. My po celé utkání zase zodpovědní a hladoví po úspěchu, to bylo na klukách vidět po celý zápas. Velké zlepšení vnímám v týmové komunikaci a u některých hráčů i v předvídání dané situace. Výsledek je pro nás důležitý a jsem rád, že i vzadu kluci udrželi nulu. Ale největší radost mám z toho, jak jsme se prezentovali jako tým a po kvalitním týmovém výkonu se profilují individuality, což kluci vnímají. Kaňkou na jinak výborném výkonu je tak pouze několik zbytečných karet (včetně červené) za nedisciplinovanost našich hráčů.“

FC Písek – SK Motorlet Praha U19 4:0 (2:0)
Góly:
16. a 52. Bílý, 42. a 58. (pen.) Kulík. ŽK: 5:4. ČK: 1:0 (89. Masopust za 2 ŽK).

Sestava FCP: Lalák - Červený (62. Masopust), Kulík, Kotrba, Hejný- Hadáček (62. Stejskal), Velek, Kynkor (71. Děd), Pícha, Šťástka - Bílý (75. Smola).

Text: FC Písek, foto Petr Dostál