Muži A - Tomáš Skála: Pro mě osobně to byl těžký zápas

Předposlední domácí duel Fortuna ČFL ročníku 2017/2018 přinesl dvě jarní premiéry. Kromě Lukáše Varyše, který se postavil od začátku do brány, se na trávníku od úvodního hvizdu představil také Tomáš Skála, který v obranné čtveřici nastoupil místo Aleše Hanzlíka.

Pro posilu, která do Písku přišla v zimní přestávce z plzeňské Viktorie, to byla první větší porce třetiligových minut, která Tomášovu připravenost důkladně prověřila. Zápas s Převýšovem byl hodně běhavý, útočné akce se střídaly na obou stranách a obrany musely být v neustálé permanenci.

„Pro mě osobně to byl těžký zápas, protože jsem nastoupil po dlouhé době a musel jsem si zvykat na zápasové tempo. Nebylo to jednoduché a asi to ze začátku bylo vidět. Pak jsem se rozehrál, dostal jsem se do toho a cítil jsem se lépe,“ popsal své počínání na hřišti Tomáš Skála.

Obránce, který v Plzni strávil dlouhých čtrnáct let a přechod do Písku byl pro něj vůbec první změnou, mohl být po závěrečném hvizdu spokojený. Tým udržel čisté konto, vstřelil důležitou branku a připsal si tři body do tabulky. „Z naší strany musí být se zápasem velká spokojenost. Nula nás těší a ten gól už musel přijít. My jsme těch šancí měli strašně moc. Byla to jen otázka času, kdy se trefíme. To, že byl gól Tomáše Froňka navíc tak nádherný, jaký byl, už je jen bonus.

Spokojený s výkonem obou "noviců" v sestavě byl také trenér Rostislav Grossmann, který se k počínání Tomáše Skály a Lukáše Varyše vyjádřil na pozápasové tiskové konferenci: „Příležitosti budou dostávat i hráči mimo obvyklou základní jedenáctku. V utkání s Převýšovem to byli Tomáš Skála s Lukášem Varyšem a já jsem strašně rád, že tito dva ten zápas absolutně perfektně zvládli a přesvědčili mě o tom, že tam ta kvalita je.“

Žlutomodré nyní čeká náročná série. Během jedenácti dnů odehrají čtyři mistrovská utkání. Začnou venkovním trojbojem na hřištích Domažlic, Litoměřicka a Záp a se sezonou se rozloučí 9. června domácím soubojem s lídrem tabulky z Chrudimi.

Autor: Petr Brůha