- Odchovanec FC Písek v reprezentaci

Po Sebastianu Novákovi a Tadeáši Bečvářovi je dalším odchovancem našeho klubu v reprezentaci Michal Kynkor, který byl nominován do výběru ČR U16 a absolvuje s ním přípravný kemp v Jihlavě.

Při této příležitosti nám Michal odpověděl na několik otázek.

Jaký byl tvůj fotbalový růst?

Začínal jsem s bratrem dvojčetem Martinem v pěti letech v rodné Štěkni. V mladší přípravce jsme strávili rok ve Strakonicích a poté jsme přestoupili do FC Písek.
V Písku jsme zároveň nastoupili do sportovní třídy FC Písek na ZŠ T. G. Masaryka jako ostatní hráči mužstva. Tam jsme chodili tři roky. Ve sportovní třídě jsme měli všichni speciální dopolední tréninky pod vedením Hlavního trenéra mládeže FC Písek pana Šáchy a odpoledne další trénink mužstva na FC Písek. V Písku mě postupně trénovali pánové Pavelka, Houdek, Šácha a Polášek.
Ve čtrnácti letech jsme byli s bratrem vybráni do Regionální akademie Jihočeského kraje. To obnášelo přesunutí na školu v Českých Budějovicích, ubytování na internátu a trénování v akademii. Zápasy jsme dál hráli za FC Písek.
V patnácti letech jsme po dohodě klubů přestoupili do 1. FK Příbram, kde hrajeme doposud.

Jaké máš plány a kam by ses s fotbalem chtěl posunout?

V Příbrami studuji Střední průmyslovou školu, kterou chci dokončit maturitou a ve fotbale bych to rád dotáhl do „A“ týmu FK Příbram.

Děkujeme za tvé představení a přejeme pevné zdraví a splnění plánů.

foto Robert Petr