Muži A - Písečtí neuhlídali Nováka. Z Převýšova se vrací s prázdnou

Ani do třetice se Píseckým nepodařilo venku bodovat. Po vyrovnaném průběhu prohráli v Převýšově 1:2. Výhru Východočechů zařídil Pavel Novák, autor obou gólů. Písečtí mohli litovat dvou zahozených šancí v závěru prvního poločasu. Stoper Ondřej Běloušek po druhé obdržené brance sice rychle snížil, ale vyrovnat se přes veškerou snahu nepodařilo.

Na první větší šanci nečekali fanoušci, kteří si na dnešní utkání našli cestu, vůbec dlouho. Již v 7. minutě si pozorný Ratkovič všiml vyběhnutého gólmana a zkusil ho přelobovat. Nezbývalo mnoho, ovšem míč se nakonec snesl jen na horní síť. Na opačné straně pak dalekonosnou střelou zahrozil Špidlen, jeho pokus ale těsně minul tyč. Na míči se o něco více drželi domácí fotbalisté, kteří svůj tlak vystupňovali v první gól. Ve 37. minutě se ocitl před Tomovou svatyní zcela osamocený Pavel Novák a zblízka skóroval.

V závěru poločasu Písečtí získali převahu a vytvořili si dvě velké šance na srovnání stavu, nicméně zůstaly bez kýženého proměnění. V prvním případě po akci do otevřené domácí obrany střílel za strany těsně vedle Voráček a ve druhém před brankou úplně volný Presl trestuhodně promáchl.

Do dalšího dějství Převýšov vystřídal své brankáře. Místo zraněného Radka Petra se mezi tři tyče postavil Roman Dunda a hned byl v permanenci. Písecký forvard Presl z dobré pozice zamířil k levé tyči, jíž těsně minul a vyrovnání svému týmu nezařídil. Od 56. minuty následně byla k vidění zajímavá pětiminutovka. Za píseckou obranu dostal ideální přihrávku Pavel Novák, v souboji o míč přetlačil brankáře Tomu a poslal míč do opuštěné branky. Písek si naději na bodový zisk vzal ale záhy zpět. Na konci dobře zahrané standardky byl hlavičkující Ondřej Běloušek.

Další průběh ovlivnilo velké množství střídání na obou stranách a také nemalý počet rozdaných žlutých karet. Fotbalistům od řeky Otavy se nicméně vyrovnat nepodařilo ani v nastaveném čase, a tak si Převýšovští body z domácího hřiště utéct nenechali.

Milan Nousek ml, trenér FC Písek: „Chtěli jsme navázat na výhru z minulého kola, po taktické stránce jsme byli dobře připraveni. Domácí tým hrál jednoduchý, nakopávaný, ale hodně bojovný fotbal. To nám moc nesvědčilo a soupeř si zápas svou bojovností urval pro sebe. Inkasovali jsme dva góly, když jsme trestuhodně nepohlídali hráče. Neproměnili jsme šance, které jsme měli. Kvůli tomu je výsledek takový, jaký je.“

SK Převýšov – FC Písek 2:1 (1:0)

Branky: 37. a 56. Novák – 58. Běloušek. Rozhodčí: Cihlář – Cupl, Špindlerová. Delegát: Krejčí. ŽK: 4:3 (Vyšehrad, Sedláček, Veselka, Živný – M. Held, Presl, Běloušek). Diváků: 120.

FC Písek: Toma – Benetka (80. Pecka), Běloušek, Vacovský (67. Vávra), M. Held – Hrachovec, J. Held, Ulbrich, Voráček – Ratkovič (57. Pinc), Presl. Trenéři Milan Nousek a Zdeněk Koukal.

Napsal Adam Pavlíček