U 19 - ČLD: Sedmnáctka porazila v derby Dynamo

Dorostenci hostili v dalším jihočeském derby Dynamo Č. Budějovice. Devatenáctka prohrála těsně 1:2, mladší dorost opět proměnil domácí trávník v nedobytnou tvrz a zvítězil i v pátém střetnutí. O výhře týmu Petra Bílého rozhodli Filipové Horník s Hřebejkem.

U19 FC Písek - SK Dynamo Č. Budějovice akademie B 1:2 (0:1)

Střelci: 51. Kvasnička - 22. a 67. Sedlák.

Sestava FCP: Pícha – Hejný (68. Sládek), Mikeš, Červený, Kotrba – Přibyl, Stejskal (74. Dvořák), Kortan, Šťástka – Kvasnička, Řezáč (46. Velek).

Hodnocení trenéra Tomáše Smrčiny: „Do zápasu jsme vstoupili jako v těch předchozích. Volnější první půle, inkasujeme a pak se musíme hnát za vyrovnáním. Hosté se dostali do vedení po hezké trefě, kdy jsme nevytlačili soupeře na slabší nohu a do strany. Při zisku míče jsme byli hlavně v útočné fázi daleko od sebe a šance jsme si moc nevytvářeli. Soupeř byl v zápase silný na míči. Druhý poločas se nám opět povedlo rychle srovnat, ale další gólovky jsme si moc nevytvářeli. V průběhu zápasu musím pochválit obranou čtyřku za kompaktní fungování při útoku soupeře, kdy jsme oproti předchozím zápasům eliminovali kolmice za obranu, ale dopředu jsme toho předvedli málo a proto nemáme ze zápasu nic.“

U17 FC Písek - SK Dynamo Č. Budějovice akademie B 2:1 (0:0)

Střelci: 75. Horník, 78. Hřebejk - 79. Jedlička.

Sestava FCP: Pešata - Vondrák, Děd, Černý, Brom (69. Smola), Carda, Hadáček, Kozák (66. Horník), V. Pícha, Tipanic (58. Tlapa), Hřebejk (83. Čibera).

Hodnocení trenéra Petra Bílého: „Odehráli jsme další domácí derby se soupeřem od Černé věže. Začátek zápasu nám vyšel dle našich představ. Hráli jsme ve vysokém presinkovém postavení a z této aktivity jsme vytěžili dvě příležitosti, které jsme však nedokázali přetavit v branku. Postupem času soupeř začínal mít více ze hry a my jsme se ke konci prvního poločasu dostali pod tlak, protože naše ztrátovost v přechodové fázi byla obrovská. Protože jsme ani my a ani soupeř nedokázali předvést větší kvalitu v zakončení, šlo se do šaten za nerozhodného bezbrankového stavu. Druhý poločas jsme začali stejně aktivně jako ten první, ale naše finální fáze postrádala větší klid. Musím říci, že Dynamo bylo silnější na míči a v individuální činnosti také ukázalo svoji kvalitu. I když jsme částečně zaostávali v individuálních činnostech, tak kluci tento rozdíl dokázali nahrazovat bojovností, součinností a maximální běhavostí. Kluky chválím za zodpovědný výkon.“

Text: FC Písek, foto Markéta Bibrová Velková