U 19 - ČLD: Devatenáctka rozhodla ve druhé půli z brejků

Důležité tři body si poprvé pod novým trenérem Kobetičem připsal starší dorost FCP. S béčkem Příbrami zvrátil po přestávce skóre třemi góly a náskok udržel do konce. Oporou byl brankář Václav Pícha. Sedmnáctka po dobrém výkonu podlehla Příbramským 1:4. Dorosty v domácí rozlučce s podzimem přivítají v neděli Most.

U19 1.FK Příbram FA B – FC Písek 2:3 (1:0)

Střelci FCP: 48. Šťástka, 64. Dvořák, 70. Stejskal.

Sestava FCP: Pícha – Štěpka, Mikeš, Dvořák, Kotrba – Kulík (88. Hadáček), Sládek (46. Stejskal), Kortan, Velek – Černý, Šťástka (74. Řezáč).

Hodnocení trenéra Juraje Kobetiče: „Další utkání bylo pro nás tak trochu testem, jak se nám vede zlepšovat naši fyzickou připravenost. Nastal progres, ale pro aktivní hru je to ještě málo. Zlepšení v součinnosti jednotlivých řad hlavně v defenzívě nám pomohlo ustát, i když někdy se štěstím, úvodní šance soupeře. Musím ocenit i výkon gólmana, který nás podržel hlavně za stavu 1:0 pro soupeře. Ve druhé půli se nám povedly brejkové situace, a když si kluci dokázali sáhnout i na morál, dostali odměnu v podobě tří bodů.“

U17 1.FK Příbram FA B - FC Písek 4:1 (3:1)

Střelec FCP: Hřebejk.

Sestava FCP: Pešata - Vondrák, Hřebejk (54. Kozák), Brom (1. Carda), Souhrada (70. Jan Pícha), Horník (39. Smola), Václav Pícha, Tlapa (76. Čibera), Tipanic, Hadáček.

Hodnocení trenéra Petra Bílého: „Zápas, který měl z naší strany tempo a nasazení. Musím uznat, že soupeř byl dynamičtější než my a nám se ho nepovedlo přeběhat. Začátek utkání jsme byli aktivní a vypracovali jsme si tři velké šance, které jsme nedokázali správně vyřešit a vstřelit vedoucí branku. Poté jsme nechali jít soupeře do vedení, když jsme nebyli dostatečně aktivní a včas jsme nedostupovali hráče. Musím kluky pochválit za tempo hry a kondiční stránku, co se nám v utkání určitě nepovedlo, bylo chování v obou pokutových územích.“

Text: FC Písek, foto Pavla Sajtlová