U 19 - Devatenáctka získala cenné body s Rokycany. Tom Bílý skóroval za obě družstva

Jako první z mládežnických družstev vstoupily do jarní části sezony 2019/2020 dorosty kategorie U19 a U17 v ČLD. V neděli vyrazily na travnaté hřiště v Hrádku u Rokycan. Devatenáctka v důležitém záchranářském střetnutí vytěžila dva body po penaltách. Vedoucí gól vsítil 16letý Tom Bílý, který odehrál poločas i za mladší dorost, v němž se také prosadil. Sedmnáctka s beznadějně posledním celkem (nezískal ani bod) neměla potíže a vyhrála šestigólovým rozdílem. Dvakrát se prosadili Martin Souhrada a Jan Tlapa. Příští neděli hostí písečtí dorostenci béčko Viktorie Plzeň.

ČLD U19
FC Rokycany – FC Písek 1:1 (0:0), penalty 2:4
Branka FCP:
64. Bílý (0:1).
Sestava FCP: V. Pícha I – Červený, Černý, Mikeš, Kotrba – Kulík, Velek (28. Královský), Sládek, Bílý, Stejskal (75. V. Pícha II) – Petr.

Juraj Kobetič, trenér U19: „Pro nás to jsou velmi cenné body, řešili jsme soupisku na zápas do poslední minuty před zápasem a hráli na trávě, kterou jsme viděli naposledy v říjnu. Soupeř byl důrazný a vytvářel na nás tlak. Šli jsme do utkání s nižším postavením a snažit se o brejky. V první půli to mohlo být 2:2, ve druhé části jsme hráli pozorněji v prostředku hřiště a měli jsme minimálně čtyři výborné možnosti, ale dotáhli pouze jednu. Soupeř srovnal po standardní situaci a tyč naší branky zachránila bod a dala nám možnost získat druhý. Náš brankář byl úspěšný ve dvou případech a tak jsme brali i druhy bod, i když po fotbalové stránce jsme nebyli lepším tymem. Na klukách ale byla vidět bojovnost, nasazení a snaha uspět.“

ČLD U17
FC Rokycany – FC Písek 1:7 (1:3)
Branky FCP:
Tlapa 2, Souhrada 2, Smola, Hadáček, Bílý.
Sestava FCP: Pešata – Hřebejk (53. Vondrák), Carda, Smola, Děd (57. Brom) – Tlapa, Pícha Václav, Tipanic (64. Kašpar), Souhrada – Hadáček, Bílý (45. Královský)

Petr Bílý, trenér U17: „Před zápasem, který se hrál na travnaté ploše, na nás byla vidět nervozita z prvního ostrého jarního utkání, která se bohužel přenesla do prvního poločasu. Druhý poločas už byl převážně podle našich představ, soupeře jsme nepouštěli z jeho obranné poloviny a zápas měli pod kontrolou. Mrzí mě některé brankové příležitosti, které jsme řešili zbytečně zbrkle (v tomhle zápase to tolik nebolí, kluci). Musím všechny pochválit, jak po dvouměsíční práci přistoupili k utkání. I takovéto zápasy se musejí umět zvládat s pokorou. Toto utkání ale nepřeceňujeme, čekají nás určitě daleko těžší zápasy. Na druhou stranu jsme měli možnost si opět zkusit pravou zápasovou atmosféru.“

Text: FC Písek foto Markéta Bibrová Velková