Jakub Jevčák: Za odvoz dělal u klokanů dvojku

V sobotním střetnutí Letní ligy s rezervou Bohemians Praha se k našemu překvapení objevil na střídačce klokanů 23letý odchovanec Písku Jakub Jevčák.

V zimní přípravě vypomohl také mateřskému Písku. Zachytal si v lednu v prvním přípravném střetnutí ve Vlašimi, které po bezgólové první půli skončilo debaklem 0:9. Jako dvojka zaskočil Jevčák za chybějícího Vojtíška, jedničku Jana Satrapu střídal na posledních 25 minut. „Kuba nám vypomohl a patří mu za to dík. Ostatní mu těch 25 minut neulehčili,“ řekl tehdy k Jevčákově záskoku mezi tyčemi kouč Nousek.

V sobotu Jakub Jevčák dorazil z Prahy s béčkem Bohemians. V zápise o utkání byl uveden jako náhradní brankář. Jak k jeho narychlo sjednané výpomoci v týmu internacionála Vladimíra Hrušky vůbec došlo, nám Jakub prozradil po skončení zápasu. „Působím v Čechii Uhříněves, a protože tam má Bohemka tréninkové centrum, zeptal jsem se jich, zda by mě vzali s sebou autobusem domů do Písku. Řekli mi, že není problém, ale chyběl jim druhý brankář a požádali mě, zda bych za něj nezaskočil,“ popsal zajímavou příhodu cestou do kabiny, kdy se stihl pozdravit s domácím trenérem Baďurou a vedoucím mužstva a strýcem Grobárem.

Na písecký trávník se odchovanec Jakub Jevčák nedostal, neboť mezi tyčemi třetiligové rezervy Bohemians jasně dominuje Marek Kouba (21 let), který má v klubu kontrakt do 30. června 2021. Svým výkonem jasně ukázal, že by mohl být pokračovatel uznávaného brankářského klanu. Jeho strýcem je Petr Kouba. Internacionál a vicemistr Evropy 1996, který teď trénuje na FAČR  mládežnické gólmany reprezentačních výběrů.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle, video bohemkatv