Jakub Pařízek: Pokud to vyjde, rád bych tu pokračoval

V posledních dvou zápasech Letní ligy si mohli příznivci FC Písek všimnout v sestavě dvou zcela nových tváří. Na testech tu jsou v závěru jarní přípravy 19letý odchovanec Vyšehradu František Majer (vloni hráč Čížové) a z divizního béčka Dynama Č. Budějovice Jakub Pařízek (20), který odehrál uprostřed zálohy plných 180 minut a výkony příjemně překvapil.

Jakube, váš příchod se upekl narychlo v úterý. Následující den jste už běhal po hřišti v dresu Písku. Jak se to všechno seběhlo?
V úterý mě kontaktovali z Písku, dal jsem to vědět mým trenérům v béčku Dynama a večer jsem volal píseckému trenérovi, že bych mohl nastoupit do středečního utkání. Dostal jsem povolení a nastoupil.

Středečnímu zápasu s béčkem Plzně chyběly jen góly. Herně jste nepropadli.
Je pravda, že podle výsledku to vypadá jako jednoznačná záležitost, ale úplně to tak nebylo. Trefili jsme dvě břevna, vypracovali si pět šancí, ale porážku 0:3 jsme si nezasloužili.

Odehrál jste také celé derby s Táborskem. Jak jste si ho užíval?
Nečekal jsem, že bude tak vyhecované. Každopádně jsme vyhráli a já jsem spokojený.

Jak byl spokojený se svými výkony?
Upřímně musím říct, že po středečním utkání jsem byl spokojený víc, ale zápasu s Táborskem trochu přidalo to, že bylo vyhrocené. Všechny písecké hráče ještě neznám jménem, doufám, že si to ve středu se Slavií sedne ještě líp. Zatím mám za sebou jen dva zápasy.

Cestování do Písku by vám nedělalo potíže?
Dojíždění by nebyl problém. Z Budějovic teď jezdíme s bratry Heldovými.

V Písku jste zatím na testech. Co bude dál?
Kdyby měl Písek zájem a Dynamo by souhlasilo, tak bych to tu chtěl zkusit. Pro mě je teď důležité hrát pravidelně a pokud možno v co nejvyšší soutěži. Takže kdyby se ta příležitost naskytla, rád ji přijmu.

Napsal: Michal Průcha, foto Jan Škrle