Z posledních dvou zápasů mám dobrý pocit, říká před startem sezony Václav Hrachovec

V bezgólové generálce na českobudějovickém Složišti s béčkem Dynama předvedl Václav Hrachovec kvalitní výkon. Začal na kraji zálohy, v závěru se přesunul na post levého obránce. Jak nám prozradil, jednu chvilku byl dokonce nejstarším hráčem na hřišti.

Jak hodnotíte výsledek generálky s béčkem Dynama ČB?
Do zápasu jsme šli s cílem zvítězit, což se nám ale bohužel nepovedlo. Podle průběhu utkání ale musím říct, že je remíza asi zasloužená. Soupeř se prezentoval kvalitní hrou a mile mě překvapil. Na naší hře ale lze hledat spoustu pozitivních věcí. Tipuji, že Dynamo bude v nadcházející sezoně jedním z aspirantů na postup do ČFL.

Z postu krajního záložníka jste končil utkání na levé obraně. Byl to záměr vyztužit na konec zadní řadu?
Popravdě vůbec nevím, jestli to byl záměr našich trenérů nebo ne. Každopádně trenéři ví, že zvládnu odehrát jak obránce, tak záložníka. Takže v tom nebyl žádný problém. Když jsem se pak podíval kolem sebe po několika střídáních, tak jsem zjistil, že jsem na hřišti z obou týmů úplně nejstarší, což mi přišlo celkem vtipné na to, že je mi „teprve“ 25 let.

Dlouho jste laboroval se zraněním. Teď už je vše v pořádku?
Ano. Když už se mi konečně povedlo doléčit zranění kolene z minulé sezóny, tak jsem si na konci mezibloku v květnu v posledním zápase přivodil zranění zadní stehenního svalu. Měsíc jsem to léčil, na letní přípravu už jsem byl zcela připraven. Ale po 14 dnech přípravy jsem si zranění obnovil, naštěstí už to nebylo tak vážné a teď už to bude doufám držet.

Lišila se letní příprava od těch předchozích?
Abych řekl pravdu tak lišila. Poslední dvě sezóny, kdy žijeme v době koronaviru, tak je všechno takové zmatečné. Měli jsme zrušené některé přátelské zápasy, pořád nějaké testování a tak dále. Trenéři se nám ale snažili ve všem vyjít vstříc a dělali pro nás maximum, za což jim musím poděkovat.

Písek dává prostor i mladším hráčům, pro letošní léto to platilo dvojnásob. Kabina hodně omladila.
Ano, to máte pravdu. Dostávají tady šanci vlastně skoro všichni kluci, co skončili v U19, jelikož v Písku skončilo spoustu kluků, co tu doteď hráli. Ani v nejmenším jim nemůžu upřít snahu, ale přece jen 3. liga má svou úroveň. Uvidíme, jak se s tím popasují.

Z loňského mužstva nezůstal kámen na kameni.
Je to pro mě velice neobvyklé, vždy přišli z dorostu maximálně dva nebo tři kluci. Myslím si, že je velká škoda, že se nám ten tým, který tu hrál pospolu několik sezón, takhle rozpadl. Určitě se v tom dá najít spoustu příčin. Zejména kluci jako Kuba a Marťas Heldové, se kterými jsem v Písku odehrál 5 sezón, Štěpán Holý, Filip Vacovský, Tomáš Benetka nebo Tonda Presl mi budou chybět jak na hřišti, tak v kabině.

Z nových tváří byl získán jen Marek Kalousek. Ten by měl být oporou, jak ukazuje na trávníku.
Ano, bohužel zatím jen on. Jsem velice rád za to, že „Kaliho“ máme v týmu. Je to skvělý fotbalista a věřím, že nám pomůže.

Věříte, že se kádr v tomto týdnu ještě podaří doplnit?
Doufám, že ano. Dva nebo tři kvalitní fotbalisti by se nám určitě ještě hodili. Přece jen, když se někdo zraní, nemáme úplně kam sáhnout. Ale věřím, že i ti mladíci, co teď máme v týmu, se o svou šanci porvou a zaslouží si hrát 3. ligu.

Do startu soutěže zbývá jen pár dnů. Jaké máte plány ohledně umístění a budete dobře připraveni?
Samozřejmě chceme hrát co nejvýše v tabulce a uvidíme, jaké bude letos kvalita ostatních soupeřů. Určitě nechceme bojovat o záchranu. Myslím si, že po fyzické stránce bychom měli být od trenérů připraveni skvěle a po té herní věřím, že taky. Přece jen letos jsme neodehráli tolik přípravných zápasů, ale z posledních dvou mám dobrý pocit, tak uvidíme.