Starší dorost zahájil vítězstvím nad Mostem

Středečním domácím zápasem s Mostem vstoupili písečtí dorostenci do dalšího ročníku ČLD U19. Náročný a těžký duel nakonec zvládli a získali důležité tři body. Doma hrají opět v neděli.

Jak už to u prvních vystoupení v sezoně bývá, nehrál se oku lahodící fotbal. „Z obou stran se spíš bojovalo. Musím říci, že herně se nám utkání nepovedlo,“ uznal i přes vítězství trenér písecké devatenáctky Petr Bílý.

Výhra se nerodila lehce. V 15. minutě se prosadil povedenou trefou Filip Hadáček, pět minut po přestávce hosté vyrovnali Skurovcem, ale hned za tři minuty vrátil Písku vedení Tom Bílý a v samém závěru pečetil výhru kanonýr dorostu druhým gólem.

Do posledních minut bylo utkání na vážkách. „Soupeř převážně hrozil ze standardek a nakopávaných míčů, kterými nás dostával pod tlak. Na některých našich hráčích byla znát velká nervozita, na druhou stranu byly k vidění i tři nadstandardní výkony,“ potěšilo kouče Bílého, který reagoval na dění ve druhé půli čtyřmi střídáními.

„Spokojen jsem určitě s výsledkem a budu rád, když nadstandardních výkonů bude v dalších utkáních přibývat,“ přál si na závěr Bílý, jehož svěřenci se opět doma střetnou v neděli dopoledne s Rokycany (10).

FC Písek U19 – FK Baník Most-Souš U19 3:1 (1:0)
Góly:
15. Hadáček, 53. a 89. Bílý – 50. Skurovec.

Sestava FCP: Pokorný – J. Pícha (65. Vondrák), Carda, Smola (56. Kašpar), Tlapa – Hadáček, Baďura, Kynkor, V. Pícha (65. Šuba), Vonášek (56. Čibera) – Bílý (90. Děd).