Žákovské týmy startují podzimní část sezony se Střešovicemi

Do České divize žáků (ČDŽ) vstoupí obě písecká družstva sobotními zápasy proti SK Střešovice 1911. Jak se starší žáci FC Písek připravovali na sezonu, nám prozradili trenéři Jaroslav Polášek a Petr Janda.

Trenér Jaroslav Polášek má v týmu U15 k dispozici 22 hráčů, letní přípravu zahájili v pondělí 19. července. Odešel David Šátava do Dynama ČB a ze Strakonic přišel brankář Radim Beránek.

„V úvodních čtrnácti dnech přípravy jsme trénovali každý den a v pondělí a úterý dvoufázově. Na soustředění jsme odjeli do Branic, kde jsme k dvěma tréninkům přidali navečer posilování a protahování. Navíc jsme odehráli přípravné utkání s Táborskem (2:2). Druhý zápas jsme odehráli na domácím hřišti s mladším dorostem Milevska (4:4),“ sdělil k průběhu přípravy kormidelník Polášek, jenž do utkání s milevským dorostem nasadil sestavu Šmidmajer (Beránek) – Huleš, Schánělec, Novák, Víta – Pícha, Novotný, J. Pinter, Bláha, Svoboda (M. Pinter) – Brůžek.

A jaké má trenér plány do nového ročníku? „V naší soutěži se chceme prezentovat útočnou hrou a nasazením. Méně vytížení hráči budou nastupovat za B-tým v 1. A třídě žáků. Po dlouhé době se všichni moc těšíme na naše soupeře,“ vyhlíží Polášek start soutěže po dlouhé covidové přestávce.

Trénovali s předstihem

Písecká „čtrnáctka“ pod vedením Petra Jandy odstartovala přípravu již 12. července, tedy o týden dříve než ostatní mládežnická mužstva. „Chtěli jsme, aby kluci po koronavirové pauze získali zpět herní návyky a zapracovali jsme na fyzické kondici,“ uvedl Janda, jehož mrzela menší účast. „Většinu přípravy absolvovala asi jen půlka mužstva, ať už z důvodů dovolené s rodiči nebo zranění.“

Náročné léto přineslo své ovoce. Tréninková píle posunula hráče zase o kus dál. „Mám radost, že na hráčích, kteří se zúčastnili skoro všech tréninků, je znát výkonnostní progres,“ potěšilo trenéra Jandu.

Během necelého měsíce sehráli tři přátelská utkání. Se staršími žáky Milevska vyhráli 13:3 a s Táborskem prohráli po velmi dobrém výkonu 3:5. V generálce porazili Písečtí SKP ČB 6:4 a nastoupili v sestavě Lis (D. Vršťala) – Říha, Choura, Polcar, Opelka – Kozák – Hovorka (Nejedlý), A. Vršťala, Baďura, Šimák – Janoušek (Pták).

„Do sezóny nejdeme s přehnanými ambicemi. Přál bych si, abychom hráli pohledný, ale náročný běhavý fotbal, který nám přinese body. Aby to kluky bavilo a aby se nám vyhýbala zranění,“ přeje si kouč Petr Janda.

Sobotní dvojutkání se Střešovicemi má výkop v 10 hod. (U15) a ve 12 (U14) a řídí jej trojice sudích Landík - Hájek, Cimrhanzlová.