Mladší žáky U13 převzal nový realizační tým. Zapojil se i Jan Zušťák

Družstvo mladších žáků naskočilo do sezóny v České lize žáků U13, ve které je prověří řada těžkých soupeřů a bude pro něj velkou školou.

Příprava probíhala podle připraveného plánu a s předstihem oproti předchozím. „Letní přípravu hodnotím pozitivně. Musím říct, že se začínalo poměrně brzy, už 19. července, protože liga žáků začala 14. srpna,“ říká nový hlavní kouč Štěpán Koreš, který převzal trenérskou štafetu po odcházejícím Martinu Jirsovi do RFA.

Nový realizační tým budou tvořit známá jména píseckého fotbalu. „Budou mi pomáhat Honza Zušťák a Ráďa Houdků. Máme ještě Matese Kozelku, který bude dělat brankáře, ale jen dokonce srpna,“ představuje nejbližší spolupracovníky Koreš. Historicky nejlepší kanonýr klubu Jan Zušťák tedy bude dohlížet na fotbalový růst svého syna Honzíka osobně. A třeba se časem dočkáme pokračovatele ze známé fotbalové dynastie.

I do přípravy mladších žáků zasáhly vládní nařízení a restrikce. „Neabsolvovali jsme klasické soustředění. Nevěděli jsme, jaká bude situace, ale naplánovali jsme si "soustředění" v domácích podmínkách. Proběhlo od středy do neděle (4. - 8. 8.) a kvalitně jsme potrénovali,“ chválí si trenérský debutant Koreš.

Kádr čítá 20 hráčů do pole a dva brankáře. „Ještě nás doplní Tomáš Průcha a uvidíme, jestli u nás zůstane jako třetí brankář. Novým hráčem je Matyáš Panec. Teď je na něm, jak moc se prosadí do kádru. Budeme s ním trpěliví, předpoklady určitě má a myslím si, že je to pro něj velká změna, ale věřím, že se s tím popere dobře,“ říká k posilám a záměrně plánují pro hráče větší zatížení. „Hrajeme tento rok pouze dvě soutěže a chceme, aby hráči hlavně absolvovali co nejvíce zápasů,“ dodává Koreš.

„Cíle jsou jasné, chceme co nejvíce hráče zlepšovat a vyhrávat co nejvíce zápasů. Budeme chodit do zápasů, aby kluci střídali už ne celé sedmičky, ale aby se naučili hrát i delší časový úsek v zápase. V druhé polovině sezony už chceme kluky pomalu připravovat na přechod na velké hřiště, což bude určitě důležitá změna,“ oznamuje hlavní priority sezony Štěpán Koreš.