V žákovské divizi drtivá výhra v Braníku

V České divizi žáků se píseckým týmům dařilo na hřišti Braníku střídavě. „Patnáctka“ kupila příliš mnoho chyb, aby mohla proti kvalitnímu soupeři uspět. Družstvo U14 v čele s kanonýry Hovorkou a Ptákem uštědřilo Pražanům dvoucifernou porážku a se skóre 24:1 se usadilo na špici tabulky.

U15 ABC Braník – FC Písek 6:2 (2:1)
Střelci:
40. Schánělec, 69. Šimeček.

Sestava FCP: Šmidmajer – Huleš (47. Svoboda, 55. J. Pinter), Šimeček, Novák, Schánělec - Pícha, Vierer (61. Lojík) - Novotný, Bláha, Kortan (61. M. Pinter) - Brůžek.

Jaroslav Polášek (trenér U15): „Vstup do zápasu jsme neměli dobrý, hned ve druhé minutě jsme po špatné komunikaci nabídli soupeři lacinou branku. Těsně před půli po rychlé akci domácích jsme inkasovali podruhé. V poslední minutě se nám podařila krásná akce, Vierer přesným pasem našel na křídle rozběhnutého Schánělce a ten rychlým náběhem přes obránce rozvlnil síť. Do šaten se šlo pro nás za přijatelných 1:2. Ve druhém dějství nás domácí přehrávali rychlostí a pohybem. Zápas jsme ztratili mezi 57. a 62. minutou, kdy jsme třikrát inkasovali. Stačili jsme korigovat Šimečkem, ale po individuální chybě nás opět domácí potrestali na konečných 6:2. Sportovně musíme přiznat, že jsme prohráli s lepším týmem. Chybí nám více rychlostních, výbušných hráčů s kvalitním pohybem.“


U14 Braník – FC Písek 1:14 (1:6)
Střelci:
Hovorka 4, Pták 3, Holšan 2, Janoušek 2, Říha 2, Choura.

Sestava FCP: Lis (50. D. Vršťala) - Opelka, Polcar, Choura, Říha - Holšan, A. Vršťala, Kozák, Janoušek, Hovorka - Pták (55. Illich).

Petr Janda (trenér U14): „Do zápasu jsme výborně vstoupili a už v 7. minutě vedli 3:0. Kluci získali sebevědomí a celý zápas diktovali tempo hry. Postupem času byla jen otázka, kolik branek soupeři nadělíme. Těší mě, že kluci pochopili, co po nich chci. A sami vidí, že těžká dřina na tréninku přináší v zápasech své ovoce.“