Na Ježkově memoriálu hostí česká repre U18 ve středu v Písku Rakousko

Písecký stadion bude ve středu 1. září 2021 od 17 hodin dějištěm prvního utkání mezinárodního turnaje Václava Ježka, v němž se střetne český národní tým do 18 let s Rakouskem.

V pořadí 27. ročník hostí jižní Čechy a šest zápasů se odehraje na pěti stadionech. V Písku, Hluboké nad Vltavou, Třeboni, Táboře a Prachaticích.

Fotbalová reprezentace do 18 let, kterou povede zaskakující trenér Petr Havlíček, se na turnaji utká ve středu od 17 hodin v Písku s Rakouskem. „Pořadatelství zápasu mezinárodního turnaje si pokládáme za čest. Věříme, že se přijdou podívat i fanoušci,“ poznamenal předseda FC Písek Leoš Gornický.

Výběr do 18 let se poprvé sešel na srazu v sídle asociace v sobotu 28. srpna. V současné době se připravuje v Č. Budějovicích. V nominaci není žádný Jihočech, zastoupení má náš kraj jen v realizačním týmu (Pícha, Jasenský z RFA).

Další střetnutí sehrají lvíčata v pátek v Hluboké nad Vltavou od 17 hodin se Slovenskem a na závěr v neděli v Táboře od 14 hodin s Německem.

Kvůli koronaviru byl turnaj vloni odložen. Letos je limitován opatřeními, Finsko s Ruskem účast odřekly, startují na něm pouze čtyři mužstva (sousední státy) systémem každý s každým.