Na Aritmě se ligovým žákům dařilo

S plným počtem bodů se vracela obě družstva mladších žáků. Tým U13 zvítězil nad Pražany jednoznačně 9:0, družstvo U12 získalo první body po perném boji 6:5. Hattricky v Praze zaznamenali Lukáš Luka a Jan Nejedlý. Nadcházející neděli (15) hostí žáci v derby Junior Strakonice.

U13 SK Aritma Praha - FC Písek 0:9
Střelci:
Luka 3, Pokorný 2, Havel, Slabý, Vejmělek, Červený.

Sestava FCP: Jareš – Handrejch, Červený, Sochůrek, Havel, Luka, Panec, Kothánek, Vlk, Pokorný, Slabý, Mohňanský, Vejmělek, Šimek, Zušťák.

Štěpán Koreš (trenér U13): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a hned na začátku jsme vstřelili branku, která nás uklidnila a nasměřovala k vítězství. Skoro celých 90 minut jsme určovali tempo hry a vytvářeli si šance, jen škoda, že jsme ve finále vstřelili pouze devět gólů. Nebýt dobrého výkonu domácího brankáře a trefování konstrukce jeho branky, mohlo být skóre pro nás ještě příznivější. Domácí jsme za celý zápas pustili pouze do jedné jediné šance, kterou výborně zlikvidoval Vojta Jareš. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu.“


U12 SK Aritma Praha - FC Písek 5:6
Střelci:
Nejedlý 3, Tichava 2, Biněda.

Sestava FCP: Bílý - Fučík, Bláha, Mašek, Jágr, Hynouš, Biněda, Muzika, Nejedlý, Smola, Tichava, Toužimský, Skála, Vlach, Plachý.

Karel Syrovátka (trenér U12): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a vytvořili si od začátku herní převahu, dostatek šancí, ale zakončení nebylo tak efektivní, abychom se od soupeře dostatečně odpoutali. V druhé třetině jsme udělali chyby v obraně a to nám přineslo zbytečnou nervozitu při řešení jednotlivých herních situací. Poslední třetina se odehrávala pouze na půlce soupeře, ale dlouho jsme nebyli schopni se gólově prosadit i přes velké množství brankových příležitostí.“