Turnaj Václava Ježka: Na úvod výhra 2:1 nad Rakouskem

Český výběr do 18 let zvládl úspěšně vstup do Turnaje Václav Ježka. Ve středečním utkání v Písku díky dvěma gólům Samuela Grygara zvítězili čeští mladíci 2:1.

Poprvé se rozvlnila síť za zády rakouského brankáře v pětadvacáté minutě, kdy kapitán Ambros hledal přihrávkou z levé strany Daniela Šmigu a jeho střelu tečoval do sítě Samuel Grygar. Ten se prosadil také v 71. minutě, kdy zvyšoval na 2:0. Trefil se podruhé v utkání hlavou, tentokrát po centru Lukáše Ambrose po nakrátko rozehraném rohovém kopu.

Deset minut před koncem zápasu se rakouský výběr dočkal snížení, když si míč ke střele těsně za vápnem připravil Tolgahan Sahin a levačkou poslal míč k tyči. Český výběr ale nakonec vedení udržel a zvítězil 2:1.

„Závěr byl takový divočejší, ale napomohl k tomu gól na 2:1. Jinak jsme osmdesát minut toho zápasu hru kontrolovali a Rakušany jsme přehrávali. Ale pak nám docházely síly a Rakušané byli nebezpeční z brejků, ale myslím, že jsme zaslouženě vyhráli,“ uvedl trenér Petr Havlíček krátce po závěrečném hvizdu.

Další zápas v rámci turnaje odehraje český výběr v pátek 3. září od 17:00 proti Slovensku v Hluboké nad Vltavou.

Česko U18 – Rakousko U18 2:1 (1:0)
Branky:
25. a 71. Grygar – 80. Sahin. Rozhodčí: Švagr – Hrabovský, Volf. ŽK: Mayer. Diváků: 300.

Česko: Hrubý - Slouk, Stárek, Beránek - Tomeška (68. Hruška), Grygar, Šín, Labík - Ambros - Šmiga (82. Biegon), Jurčenko (90. Ševinský).

Rakousko: Jungwirth – Sahin M. (46. Sahin T.), Baidoo (65. Leopold), Vicol, Reischl (46. Scharmer), Kameri (46. Wels), Zwickl (39. Atiabou), Galvan, Yalcin, Walchhütter, Mayer.

Zdroj: FAČR, foto Jan Škrle

Fotogalerie