Každému utkání dodává umělé osvětlení větší náboj, těší se na páteční duel Nousek

O nadcházejícím víkendu má na programu třetí nejvyšší fotbalová soutěž už šesté kolo. Fotbalisty Písku čeká v rámci tohoto kola letošní třetí domácí utkání. V pátek v podvečer přivítají aktuálně jedenáctý celek tabulky Slavii Karlovy Vary.

Podruhé v této sezoně se písečtí fotbalisté představí ve večerním duelu. Na domácí utkání s Benešovem dorazilo 480 diváků, kteří vytvořili parádní kulisu. Večerní zápasy pod umělým osvětlením si pochvaluje i hlavní trenér Písku Milan Nousek. „Určitě to kvitujeme, samozřejmě atmosféra na utkání s Benešovem byla výborná. Už jen z toho důvodu, že jsme v deseti dokázali otočit zápas. I to diváky to stáhlo, bylo to parádní,“ chválí kulisu Nousek. „Každému utkání dodává umělé osvětlení větší náboj, na utkání se moc těšíme,“ pokračuje.

Do Písku dorazí v pátek Slavia, nikoliv ta pražská, ale karlovarská. Té nevyšel vstup do sezony ideálně. V prvních pěti kolech soutěže vyhráli Karlovarští pouze jeden duel, a z posledních dvou nevydolovaly ani bod. V pátek tedy budou mít velkou motivaci uspět. „Soupeře jsme nastudovali. Co se týče silných stránek, tak mají velice nepříjemné typy v agresivitě, jsou úspěšní v napadání. Mají také dobré vstupy do utkání a samozřejmě standardní situace. To jsou věci, na které jsme se nejvíce zaměřili a musíme si na ně dát pozor,“ navazuje Nousek.

Ani písecký tým neprožívá úplně povedené období, po dobrém startu přišly v posledních dvou duelech porážky. Nejprve nestačili v pohárovém utkání Přepeře, na jejichž hřišti prohráli vysoko 0:6. Poslední srpnový víkend přišla druhá ligová porážka v sezoně na hřišti Sokolova. „Pohárový zápas byl z naší strany hodně špatný, soupeř na nás vlétl a nastřílel nám několik branek rychle po sobě a my jsme už nedokázali reagovat. Něco jsme si k tomu řekli. Co se týče utkání v Sokolově, tak tam byl asi největším problémem terén, což se dnes nebude opakovat. Jsme za to rádi, že můžeme hrát na takovém hřišti, jaké máme v Písku, tím by měly ty rozdíly, co byly v Sokolově padnout,“ hodnotí poslední dva duely lodivod píseckého celku.

A co marodka? Ta se již téměř vylidnila. „Bohužel dlouhodobě máme zraněného Voráčka, který má trhlinku na úponu u třísla, takže má stanoven měsíc klid. Jinak by měli být k dispozici všichni, což je skvělé,“ dodává před pátečním duelem Nousek.

Napsal Adam Černý, foto Jan Škrle