Hlavně jsem to chtěl uklidit, říká k vítěznému gólu Adam Kotrba

Adam Kotrba, jeden z nováčků základní písecké jedenáctky, prožívá na začátku nové sezony mimořádné a úspěšné chvíle. Krajní obránce si v domácím střetnutí s Karlovými Vary připsal na konto už druhý gól. Devatenáctiletý mladík si výkony počíná jako zkušený mazák, byť ještě vloni hrál za starší dorost.

Písečtí měli za sebou náročný „anglický týden“, v němž se jim pranic nedařilo. Namlsaní domácí výhrou s Benešovem vypadli z poháru v Přepeřích (0:6) a v ČFL prohráli u posledního Sokolova (1:2). „Minulý týden byl náročný hlavně kvůli dlouhým cestám a ani výsledkově se nám moc nepovedl,“ uznal po dvou porážkách Adam Kotrba.

Ani očekávané vítězství s karlovarskou Slavií se nerodilo vůbec lehce. „Chtěli jsme navázat na vítězný zápas s Benešovem, ale znovu jsme se přizpůsobili hře soupeře,“ povzdechl si Kotrba. „Naštěstí jsme to zvládli za tři body.“

Písečtí trenéři je na náročné utkání připravovali. „Od trenérů jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř, který hraje jednoduchý fotbal, a že nás bude čekat hodně soubojové utkání,“ věděl písecký benjamínek, který předpokládal, že rozhodne jediný gól. „Trošku jsem to očekával a nakonec to tak i dopadlo. Jsem rád, že jsme to nakonec urvali v náš prospěch,“ těšilo střelce klíčové a jediné branky.

Dorážel Belejovu střelu

Šest minut po přestávce přišel velký Kotrbův okamžik. „Fanda Belej vystřelil a míč se odrazil přímo ke mně a já to už hlavně chtěl uklidit, což se naštěstí stalo,“ vylíčil vítězný gól, který vstřelil levou nohou. „Já jsem levák, takže levačkou střílím normálně,“ smál se autor dvou třetiligových zásahů. „Vůbec jsem s góly nepočítal a jsem za ně rád. Doufám, že jich ještě pár přidám,“ řekl skromně odchovanec FC ZVVZ Milevsko, který to chvilku zkoušel i v žácích Dynama Č. Budějovice.

Písecká obrana nepouštěla soupeře do šancí, směrem dopředu toho Karlovarští moc nepředvedli. „To je pravda. Vary nás ohrožovaly jenom pomocí standardních situací, jinak si myslím, že směrem dozadu jsme to zvládli dobře,“ hodnotí hru obranné linie Kotrba, který si pochvaluje spolupráci s kapitánem a stoperem Ondřejem Bělouškem a brankářem Janem Satrapou. „Oba mají obrovské zkušenosti, které na hřišti využívají. Je to paráda s nimi hrát v jednom týmu,“ řekl talentovaný zadák.

Nad výkonem Adama Kotrby si mnul ruce i kouč Milan Nousek, který chválil i jeho taktickou vyzrálost. „Určitě to potěší a je to pro mě motivace do dalších zápasů,“ pokyvoval hrdina páteční zápasu.

Teď už se písečtí hráči soustředí na venkovní střetnutí v Hostouni, kde budou chtít potvrdit zisk bodů z domácího stadionu. „V Hostouni nás opět nečeká nic lehkého, ale budeme chtít navázat na domácí výhru,“ prohlásil odhodlaně Adam Kotrba.


Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle