V Sokolově se v obou zápasech rozhodovalo do poločasu

V České lize dorostu, která projde reorganizací, mají velkou váhu zápasy kategorie U19, podle které se budou sestavovat účastníci příští sezony. Písecká devatenáctka si v dalekém Sokolově vytvořila už do přestávky jasný náskok. Hattrick po obrátce zkompletoval Tom Bílý. Naopak se nedařilo týmu U17, který po první půli měl čtyřgólové manko. Nadcházející neděli hostí dorostenci pražský Motorlet.

U19 FK Baník Sokolov - FC Písek 2:5 (1:4)
Střelci:
10. Baďura, 12. Hadáček, 43., 45. a 52. Bílý.

Sestava FCP: Kubec – Kubeš, Kašpar, Carda, Smola – Hadáček (89. Vondrák), Kynkor, Baďura, Horník (83. Šuba), Tlapa (86. Bulka) – Bílý (89. Kapinus).

Petr Bílý (trenér U19): „Jsem rád, jak jsme vstoupili do utkání a za organizaci hry. Dobrý vstup určil ráz celého zápasu, v němž jsme byli po celou dobu soustředění, kvalitní v přechodové fázi a hlavně správně rozhodní při řešení vzniklých situací. Soupeř hrozil převážně ze standardek. Kluci dřeli do poslední minuty a odměnou nám bylo prožití vítězných emocí.“


U17 FK Baník Sokolov - FC Písek 6:2 (4:0)
Střelci:
Pergler, Keclík.

Sestava FCP: Barák (46. Jordán) – Malát (76. Pinta), Kuchař, Kohout, Müller – Václavík (46. Bláha), Klimeš, Mařík, Dufek - Novák, Pergler (67. Keclík).

Juraj Kobetič (trenér U17): „Podruhé za sebou jsme při venkovním zápase inkasovali šest branek a to není dobrá reklama pro naši defenzívu. Máme nedostatky v soubojích a rychlost hry nám dělá velké potíže. Oba poločasy jsme přitom začali dobře, ale brzo inkasujeme a naše hra se postupně rozpadá. Musíme hodně přidat.“