Žáci podlehli Tempu v obou zápasech

První hořkost porážky v žákovské divizi okusilo mužstvo U14, které neudrželo poločasové vedení po gólu Adama Ptáka (jedenáctý v sezoně) a po obrátce obdrželo od Tempa čtyři branky. S Pražany padl i tým U15, jehož poslaly do kolen dva góly po rohových kopech.

U15 FC Písek – FC Tempo Praha 0:3 (0:1)

Sestava FCP: Šmidmajer (41. Beránek) - Víta, Polcar, Šimeček, Pinter J. - Schánělec - Vierer, Bláha, Ulrich, Honzík (68. Lojík) Novotný.

Jaroslav Polášek (trenér U15): „Do utkání jsme vstoupili dobře. Po rohovém kopu jsme vrácený míč do pokutového území nedokázali gólově zakončit - tyč. Herně jsme se soupeřem drželi krok, ale ve 28. minutě po rohovém kopu chyboval náš brankář a do šaten jsme šli za stavu 0:1. Ve druhé půli nám docházely síly a našich výletů na soupeřovu půli bylo minimum. Druhou branku jsme inkasovali naprosto stejně - vysoký padající rohový kop, propadlý míč mezi rukama našeho druhého brankáře. Před koncem utkání soupeř pečetil svou výhru třetí brankou. Za první poločas si chlapci zaslouží pochvalu za předvedenou hru, bohužel nevedlo se našim brankářům.“


U14 FC Písek – FC Tempo Praha 1:4 (1:0)
Střelec:
Pták.

Sestava FCP: D. Vršťala – Baďura, Choura, Polcar, Říha, Kozák, A. Vršťala, Hovorka, Šimák, Janoušek, Pták. Střídání Lis, Illich, Havel, Handrejch.

Petr Janda (trenér U14): „S prvním poločasem jsem spokojený, jelikož jsme byli lepší než soupeř, nastřelili jsme tyčku a břevno a je jen škoda, že jsme neodcházeli o půli s větším gólovým náskokem. Bohužel se nám ale zranil před přestávkou motor zálohy Adam Vršťala a během druhé půle i Štěpán Choura, což bylo na našem výkonu znát. K tomu se přidaly některé individuální chyby, po kterých jsme inkasovali a psychicky jsme to nezvládli. Soupeř mohl nakonec zvítězit i vyšším rozdílem. Mrzí mě to, protože věřím, že kdybychom byli v kompletním složení, mohli jsme pomýšlet i na vítězství s kvalitním soupeřem. Snad se kluci dají brzy dohromady, protože máme úzký kádr a tentokrát jsem musel dokonce povolat dva kluky z mladší kategorie, Havla a Handrejcha, za což jim děkuju, že nám šli pomoci.“