Sobotním soupeřem bude venku neporažený Motorlet Praha

Doma ne a ne vyhrát, ale venku je stále bez porážky. Řeč je o bilanci jinonického Motorletu na hřištích soupeřů, kde doposud nebyl pokořen. Bude to platit i v sobotním dopoledni u Otavy?

Letos se Motorletu mimořádně daří na venkovních trávnících. Na jinonickém hřišti ve třech zápasech ještě nezvítězil, zato venku získal deset bodů ze čtyř zápasů a nebyl poražen.

V posledním střetnutí a velkém derby s Vyšehradem se oba letití rivalové rozešli spravedlivou remízou. Domácí Motorlet srovnával v 94. minutě z penalty. „Byl to remízový zápas. Vyšehrad byl o něco lepší v první půli, my zase v té druhé. Remíza je spravedlivější, než kdyby někdo šťastně vyhrál. Výhře byl blíž Vyšehrad, ale hráli jsme v závěru na riziko, chtěli jsme vyrovnat. Povedlo se, i když po ruce ve vápně. Penalta byla,“ zhodnotil na klubovém webu kouč Martin Poustka.

Motorlet hrál ve složení Mihálek – Hauer, Gilian, Čepelák – Scharf – Akosah, A. Fotr (73. Nátr), Suk (64. Walter), Rataj (86. Krajinský), Dvorský – Rayan.

V sestavě Pražanů nechyběly zahraniční posily, na kraji zálohy Ghaňan Akosah a v útoku Izraelec Rayan. 45letý Martin Poustka točí trenérským kormidlem v Jinonicích už sedmou sezonu po sobě.

Posledně 3:0 před koronou

Poslední vzájemné střetnutí máme ještě všichni v živé paměti. Bylo totiž posledním v roce 2020. Veškerý sport následně utnula pandemie koronaviru. „Dobře si na ten zápas vzpomínám,“ sdělil nám ve čtvrtek večer kouč Písku Milan Nousek ml. „Vyhráli jsme 3:0 a dohrávalo se za silného lijáku. Doma se nám na Motorlet v poslední době pravidelně daří. Předvádí kombinační fotbal, což je Poustkův rukopis, a nám tenhle styl sedí. Věřím, že to bude platit i v sobotu dopoledne,“ uvedl k vítězné bilanci.

Pražany má písecký kouč dobře načtené a veškeré informace o Motorletu předá svým svěřencům před pátečním tréninkem. „Pustíme si soupeře na videu, kde detailně rozebereme, jak se prezentuje, od zakládání útoků až na co si dávat pozor při zahrávání standardních situací,“ prozradil Nousek, že nechce nic podcenit.

Do sobotního střetnutí určitě nevyběhne Martin Voráček. „Laboruje se svalem už tři týdny. Ale začíná vyklusávat, tak snad to do příštích zápasů půjde,“ řekl na konto jediného vážnějšího maroda. Jinak je písecká družina kompletní.

FC Písek aktuálně okupuje čtvrtou příčku, Motorlet je s 12 body pátý. Sobotní dopolední střetnutí (10,15) sousedů v tabulce třetí ligy rozhoduje trojice Petr Kolátor - Tomáš Kyncl, Tomáš Doubek. Delegátem je Václav Havránek.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle