Devatenáctka se vytáhla na vedoucí Bohemians. Z Prahy přivezla bod

Mimořádný výkonem se prezentoval tým U19 na hřišti v Uhříněvsi, kde s prvním celkem ČLD uhrál bod po remíze 2:2. Bohemians dotahovali z penalty třináct minut před koncem. „Sedmnáctku“ rozhodil inkasovaný gól do šatny a klokanům podlehla po zbytečných chybách ve druhém poločase 1:4. Už v pátek hostí dorostenci v derby za umělého osvětlení Táborsko.

U19 Bohemians Praha - FC Písek 2:2 (0:0)
Střelci:
56. Bergmann, 77. (pen.) Damašek - 61. Smola, 63. Hadáček.

Sestava FCP: Kubec – J. Pícha, Smola, Carda, Čibera – Hadáček, Kynkor, V. Pícha, Horník (83. Maroušek), Tlapa (85. Kubeš) – Bílý.

Petr Bílý (trenér U19): „Odehráli jsme zápas proti jednomu z největších favoritů soutěže a kluci se toho zhostili skvěle. I když soupeř byl určitě silnější na míči, což byl náš záměr hrát trošičku níže, tak do mnoha šancí jsme ho první poločas nepouštěli. A když se nějaká možnost naskytla, tak ji pokryl náš brankář. Byli jsme zodpovědní směrem do obrany a po celý zápas nebezpeční v útoku. Jedna z důležitých věcí, která nám umožnila držet krok s hráči Bohemky, byla týmová kompaktnost a fyzická připravenost. Troufnu si říci, že ve druhém poločase jsme byli ještě více nebezpeční a měli více šancí než domácí. Takže za mě minimálně remízu jsme si zasloužili. Cením si, jaký výkon jsme předvedli, viděl jsem z naší strany opravdu nespočet nadstandardních výkonů.“


U17 Bohemians Praha - FC Písek 4:1 (1:0)
Střelec:
89. Kohout.

Sestava FCP: Jordan - Malát, Kuchař, Kohout, Bláha – Müller (64. Václavík), Klimeš, Maroušek, Mařík (54. Pinta) - Dufek, Novák.

Juraj Kobetič (trenér U17): „Do zápasu jsme šli se záměrem být kompaktní v defenzivě a po zisku jít rychle nahoru. V první půli se nám to i dařilo a hráli jsme s domácími vyrovnanou partii. Inkasovat v poslední minute první půle není nikdy příjemné, ale do druhé půlky jsme vstupovali s odhodláním minimálně srovnat stav. Další branky, trošku laciné, nás ale už do kolen dostávaly. Je pozitivní, že to ale kluci nezabalili jak v minulých zápasech a snažili se o vstřelení gólu.“