Poloviční úspěšnost s Aritmou. Tým U14 drží druhou příčku

Další smolnou porážku utržilo družstvo U15 v České divizi žáků a v tabulce mu patří desáté místo. Tým U14 trápí velká marodka, přesto po výpomoci z mladší kategorie dokázal získat všechny body a jen o skóre je druhý. Pojišťovací druhý gól zaznamenal vypomáhající Václav Vejmělek. Výkonem vyčnívalo trio kapitán Říha, Choura a Baďura.

U15 SK Aritma Praha - FC Písek 2:1 (1:1)
Střelec:
39. Šimeček.

Sestava FCP: Šmidmajer - Hynek, Šimeček, Novák, Víta - Schánělec, Pícha - Vierer, Bláha, Kortan (74. M. Pinter) - Novotný.

Jaroslav Polášek (trenér U15): „Domácí se nás od začátku snažili dostávat pod tlak nakopávanými míči a to se jim dařilo. V soubojích nám scházely nejenom centimetry, ale také odhad a správné rozhodování. Přesto se nám podařilo vysoko postavenou obranu několikrát pozlobit, ale bohužel Novotný své sólo na brankáře neproměnil. V útočné fázi nám scházela včasná průniková přihrávka. Přesto v předposlední minutě první půle se po rohu do vzduchu pověsil Šimeček a hlavou zavěsil. Bohužel jsme v poslední minutě dokázali vyrobit rohový kop a soupeř nás hlavou trestal. Druhé dějství jsme začali dobře, vypracovali jsme si několik velkých gólových příležitostí. Střelecké kopačky jsme asi nechali doma, nedokázali jsme překonat skvěle chytajícího brankáře domácích ani v dalších situacích. Pět minut před koncem utkání jsme nezvládli rozehrávaný míč od našeho brankáře a po ztrátě nás soupeř potrestal.“


U14 SK Aritma Praha – FC Písek 1:2 (0:1)
Střelci:
Šimák, V. Vejmělek.

Sestava FCP: Lis - Handrejch, Choura, Říha, Illich - Šimák, Vršťala Adam, Baďura, Hovorka - Havel, Janoušek. Střídali: Vejmělek, Procházka.

Petr Janda (trenér U14): „Musím kluky za výkon pochválit, jelikož nám půlka týmu z důvodů zranění a nemoci chyběla, a tak s námi cestovali čtyři kluci z kategorie U13, z nichž dva nastoupili v základní sestavě. Po spolupráci Havla s Vejmělkem druhý jmenovaný dokonce rozhodl zápas pět minut před koncem. Jinak si myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě a jen vinou neproměňování šancí byl zápas nervózní až do poslední minuty, kdy soupeř snížil. Ale na vyrovnání už neměl čas ani sílu. Skvělý výkon předvedli především stopeři Choura s Říhou a záložník Baďura, kteří pomohli mladším spoluhráčům a získali jsme tak i v hodně okleštěné sestavě krásné tři body.“