Jan Satrapa: Kluci to odbojovali. Remízu bereme všemi deseti

Písečtí se v Králově Dvoře prezentovali bojovným výkonem. Na ukazateli skóre svítil po devadesáti minutách výsledek 0:0. Nespočet zákroků musel předvést v poslední době neprůstřelný písecký brankář Jan Satrapa, který udržel čtvrté čisté konto v řadě. Jak nám v sobotu prozradil, zisku bodu si velice váží.

S jakými plány jste jeli na půdu lídra třetí ligy?
Do Králováku jsme se vypravili s cílem bodovat a nenechat ho odskočit v tabulce. I když nám dost hráčů laboruje se zraněním, úkol byl jasný.

Zpočátku jste ale tahali za kratší konec.
Začátek nás zastihnul v horším rozpoložení. Nedařila se nám kombinace, domácí nás naopak rozebírali jak po zemi, tak dlouhými balony. Naštěstí jsme neinkasovali a postupně začali obracet obraz hry. Na konci první půle jsme už měli pár příležitostí, i když se nejednalo o vyložené šance.

Po přestávce už byla hra vyrovnaná. Také jste párkrát zahrozili.
Druhá půle začala obezřetně z obou stran, postupem času to už ovšem zavánělo gólem na obou stranách. Nakonec se z toho vyklubala bezbranková remíza. Pro nás asi přijatelnější po průběhu hry.

V posledních vteřinách jste mohli rozhodnout. Stačilo jen málo…
Škoda, že se na nás neusmálo a netrefili jsme v poslední minutě přímý kop Štěpánem Pineauem po faulu na Koryho. Ale bod z venku vedoucího celku bereme všemi deseti. Musím dneska kluky pochválit za odbojovaný zápas, ve kterém se nám tolik nedařilo. Ale i takový je fotbal a musíme se s tím umět porvat.

Kdy vám v brance nejvíc zatrnulo?
Nejvíc mi asi došel dech, když jsem vyrážel ve druhé půli, myslím kolem 60. minuty druhou střelu za 30 vteřin. Bylo to zhruba pět metrů ode mě a já nestíhal ideálně položit nohu do střely. Už když letěla, tak jsem věděl, že se to ode mě odrazí jinak, než jsem zamýšlel. Naštěstí jsme míč společnými silami očima vytlačili nad bránu (usměje se).

Na úterní státní svátek hostíte Admiru Praha. Doma budete chtít naplno bodovat, že?
V úterý hrajeme doma a jdeme si opět pro tři body. Chceme se udržet co nejdéle na předních příčkách. Admira ovšem nebude lehký soupeř. Očekávám bojovné utkání, podobně jako s K. Vary.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle