Dorost U19 nakopla chycená penalta, Tom Bílý nastřílel u Litavky čtyři góly

Středeční předehrávané 13. kolo České ligy dorostu zvládla písecká devatenáctka na jedničku. U Litavky porazila Příbram U18 po výborně sehrané druhé půli. Brankář Tomáš Kubec se blýskl zlikvidováním penalty a pak spustil gólostroj útočník Tom Bílý, který v rozmezí dvaceti minut pokořil příbramskou obranu čtyřmi kousky. Pátý přidal střídající Adam Bulka.

Petr Bílý (trenér U19): „Utkání bych rozdělil do dvou poločasů. První jsme sice byli do obranné fáze zodpovědní, ale nepřesní v přechodu do té útočné. I když jsme trefili břevno a tyč tak první poločas sebou přinesl známky nervozity. Ve druhém poločase jsem viděl zlepšení po individuální stránce u všech hráčů a bylo to na hřišti znát. Dali jsme nádherných pět gólů po akcích, které snesly měřítko nějako kvality. Utkání se za mě lámalo kolem 60. minuty, kdy náš brankář chytil pokutový kop a kluci díky tomu mohli utkání rozhodnout. Chválím celý tým a jsem rád, že i po tak náročném týdnu, který ještě nekončí, jsme byli na hřišti my tím kvalitnějším týmem.“

V neděli dopoledne (10) hraje dorost na Bílé Hoře s Viktorkou Žižkov.

1.FK Příbram U18 – FC Písek U19 0:5 (0:0)
Střelci:
58., 64., 75. a 79. Bílý, 89. Bulka.

Sestava FCP: Kubec – J. Pícha (81. Bulka), Carda, Kašpar, Smola – Kynkor, V. Pícha, Hadáček (78. Maroušek), Kubeš (67. Čibera), Horník (78. Klimeš) – Bílý (81. Šuba).