Nezvládli jsme první poločas, říká trenér dorostu Petr Bílý

Po šesti zápasech v řadě bez porážky vyšla písecká devatenáctka bodově naprázdno s Viktorií Žižkov. První poločas se příliš dlouho rozkoukávala.

Petr Bílý (trenér U19): „První poločas jsme úplně prohospodařili. Byli jsme všude druzí, měli jsme obrovským problém s pohybem soupeře a hlavně v podstupování a navazování soubojů. Mohli jsme být rádi, že jsme odcházeli do šaten jen s jednobrankovým mankem. Druhý poločas byl z naší strany určitě lepší. Bohužel jsme neubránili volný přímý kop, když jsme špatně reagovali, spíše vůbec, na vzniklou situaci. Tento moment nám paradoxně pomohl. A od té doby jsme to zase byli my. Posléze jsme vstřelili kontaktní branku, pět minut před koncem nastřelili tyčku a nakonec jsme sahali po bodu. Ale za výkon v prvním poločase jsme si body nezasloužili. Můžu být spokojen, že to kluci za nepříznivého stavu nezabalili.“

V nadcházejících dvou kolech budou mít písečtí dorostenci výhodu domácího trávníku. Napoprvé hostí v sobotu dopoledne (10) v derby SK Dynamo Č. Budějovice B.

Viktorka Žižkov - FC Písek fotbal 3:2 (2:1)
Střelci:
3. a 26. Mach, 72. Barratt - 24. Bílý, 81. Hadáček.

Sestava FCP: Kubec – J. Pícha, Carda, Kašpar, Čibera (77. Bulka) – Tlapa (46. Kubeš), Kynkor, V. Pícha, Horník (64. Maroušek), Hadáček - Bílý.