Za podzimní derniérou do Rakovníka. Trenér Nousek varuje před podceněním posledního týmu

O víkendu je na programu poslední podzimní v pořadí 14. kolo České fotbalové ligy. Dva z duelů byly přesunuty již na čtvrtek 28. října a jedním z nich je i utkání Rakovník – Písek. Jihočeši stále živí reálnou naději stát se nejlepším mužstvem podzimu. Základním předpokladem je na půdě posledního týmu tabulky zvítězit a čekat na případné zaváhání jak Vltavínu, tak i Králova Dvora.

Písek bude v utkání s Rakovníkem jasným favoritem, před podceněním soupeře však po zápase s béčkem Slavie varoval už Martin Voráček, autor vítězného gólu. „Že je Rakovník na spodku tabulky pro nás nic neznamená. My se musíme soustředit sami na sebe,“ uvědomuje se písecký útočník.

Také trenér Milan Nousek hráče na středečním dopoledním tréninku upozorňoval, aby si nemysleli, že je v Rakovníku čeká něco jednoduchého. „Bude to těžký zápas, protože ani domácí nebudou chtít v posledním utkání před vlastním publikem prohrát,“ předpokládá kouč.

Hráčům zároveň připomněl srpnové vystoupení v Sokolově, který byl v té době po čtyřech odehraných kolech rovněž poslední. Baník tehdy nad Pískem zvítězil 2:1 a připsal si tak vůbec první body do tabulky. „Doufám, že hráči jsou natolik inteligentní, že k nějakému podcenění tentokrát nedojde. Věřím, že pokud k utkání přistoupíme stejně jako k většině podzimních zápasů, neměli bychom mít problém to zvládnout. Je to jen o tom, jak si to kluci nastaví v hlavách,“ říká před čtvrtečním duelem v Rakovníku Milan Nousek.

V posledním podzimním klání se bude trenér muset obejít bez nemocných Sajtla a Maříka. Dlouhodobě není k dispozici ani Pravda.

Poslední Rakovník nasbíral všech 9 bodů na domácím hřišti. Kapitánem je Michal Rendla, který úspěšně působil v píseckých barvách. Tým v létě doplnilo deset posil, většinou ze zahraničí. Sportovním ředitelem a asistentem trenéra je legendární obránce Sparty Jiří Novotný, který se v 51 letech objevil několikrát na trávníku. Hlavním koučem je Tunisan Mohamed Ben Hassen.

Utkání na čtvrteční státní svátek začíná v 10.15 hod. a řídí jej trojice rozhodčích Kubec - Kožár, Štrincl.

Napsal Michal Havelka, foto Jan Škrle

27. 10. 2021
Redakce Redakce