Písecká družstva znají los finálových turnajů Poháru mládeže

Losování finálových turnajů šesti věkových kategorií mládežnického poháru se v sídle FAČR ujali dlouholetý ambasador Jakub Kohák a Jaroslav Šilhavý, trenér národního týmu. FC Písek má zastoupení ve čtyřech kategoriích – U8, U9, U12 a U13 (na fotu).

Turnaj se těší velké oblibě. Nadcházející ročník bude jubilejní desátý, v předchozích letech se hrál jako Ondrášovka Cup. V létě přešel pod křídla Fotbalové asociace. Finálové turnaje se uskuteční na jaře příštího roku.

„Osobně jsem byl na několika finálových kláních a musím říci, že je neuvěřitelné, jak všichni tento svátek mládežnického fotbalu prožívají. Vše se odehrává v duchu fair play, atmosféra, která na těchto turnajích panuje, je naprosto úžasná. Určitě se na některé místo finálového turnaje přijedu osobně podívat,“ řekl trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Znojmo, Vysoké Mýto, Benešov a Tábor- to jsou dějiště finále pro písecká mužstva. Nejblíže to budou mít svěřenci trenéra Karla Syrovátky, které poslal los k nedalekému Jordánu v Táboře, kde se střetnou i s regionálními rivaly Táborskem a Č. Budějovicemi. Neznámí, ale atraktivní protivníci čekají na tým U9. Ve Znojmě narazí na přípravky tří prvoligových klubů. Jako první odehrají dvoudenní finále mladší žáci U13. Ve Vysokém Mýtě je na programu již na přelomu dubna a května. Benjamínci U8 zajíždí na začátku června do Benešova. Atraktivními soupeři jim budou Sparta Praha, Slovácko či Hradec Králové.

Los kategorie U8, 4. - 5. 6. 2022 v Benešově

Skupina C - AC Sparta Praha, 1.FC Slovácko, FC Písek, FC Slovan Havlíčkův Brod, FC Hradec Králové, SK Nemošice

Los kategorie U9, 28. - 29. 5. 2022 ve Znojmě

Skupina B - FK Pardubice, SK Sigma Olomouc MŽ, FK Mladá Boleslav, Slezský FC Opava, FC Písek, FK Admira Praha

Los kategorie U12, 21. - 22. 5. 2022 v Táboře

Skupina D - FC Písek, 1.FC Slovácko, FC MAS Táborsko, FC Fastav Zlín, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava

Los kategorie U13, 30. 4. - 1. 5. 2022 ve Vysokém Mýtě

Skupina D - FC Písek, 1.FC Slovácko, FC Hradec Králové, FC Fastav Zlín, 1.FK Příbram, FK Baník Sokolov

28. 11. 2021
Redakce Redakce