Hráči šli výkonnostně nahoru, těší Petra Jandu, trenéra U14

Velká marodka pronásledovala po celý podzim družstvo U14 v České divizi žáků. S těžkým handicapem si ale poradilo a po první polovině soutěže obsadilo pátou příčku. „S umístěním jsem nakonec spokojený,“ říká trenér Petr Janda.

Jak hodnotíte podzimní výsledky a postavení v tabulce?
Myslím si, že postavení v tabulce odpovídá možnostem týmu. Možná, kdybychom neměli v průběhu podzimu tolik zraněných nebo nemocných hráčů, mohli jsme mít o pár bodů víc. Ale jelikož nám v řadě utkání pomohli hráči z U13 a neměli jsme kolikrát ani hráče na střídání, jsem s postavením týmu vcelku spokojen.

Co říkáte na výkony jednotlivců?
Nerad hodnotím jednotlivce, fotbal je týmový sport a jeden hráč sám nikdy nic nedokáže. Ale zásadní pro naše podzimní výkony byl příchod posil Tomáše Říhy a Štěpána Choury. Ti se okamžitě stali klíčovými hráči týmu a díky svým výkonům si vysloužili nominaci do výběru nejlepších hráčů Jihočeského kraje.

Co vás během podzimní části nejvíc potěšilo?
Všichni hráči, kteří pravidelně trénovali a nebyli zranění, šli výkonnostně nahoru, což je pro mě zásadní. Kluci si během podzimu zvykli na přechod z malého hřiště na velké a snažili se plnit to, co po nich chci.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
Nedařilo se nám ve druhých poločasech držet krok s týmy, které jsou na špici tabulky. V první půli jsme s každým týmem před námi vedli nebo hráli vyrovnaně, ale jak nám docházely síly a neměli jsme hráče na střídání, soupeř zlomil utkání ve svůj prospěch. Proto musíme přes zimu kvalitně potrénovat. Hlavně doufám, že kluci budou zdraví a nepřeruší soutěž zase Covid.

Na kdy plánujete zahájení zimní přípravy a jaký bude její program?
Kluci budou mít volno od fotbalu jen tři týdny přes svátky a zimní přípravu zahájíme 10. ledna. Koncem ledna začneme hrát přátelská utkání - máme v plánu cca 9 utkání. V únoru pojedeme na soustředění do Sušice a soutěž začíná až v dubnu.

Jaké budete mít plány do jarní části?
Chtěli bychom hrát ještě víc kombinačně, již od brankáře, co nejméně nakopávat míče, aby se na náš tým hezky dívalo. Dále zlepšovat individuální herní činnosti každého hráče a snažit se rozvíjet jejich pohybové schopnosti

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle

30. 11. 2021
Redakce Redakce